Γέμισε κότες η Βουλή!

Δεν πρόκειται να μπω σε αναλύσεις για το γιατί έπρεπε να ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης χθες. Έπρεπε να είχε ψηφιστεί εδώ και καιρό. Απλά με την ευκαιρία θα ξαναγράψω την πάγια θέση μου ότι δεν υπάρχουν φυσιολογικά και μη παιδιά. Ούτε και φυσιολογικοί και μη φυσιολογικοί άνθρωποι ή γονείς. Διαφορετικοί ναι υπάρχουν. Σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, σε κάθε τομέα και σε κάθε περίπτωση.

Μέσα λοιπόν στην θετική χθεσινή μου διάθεση (από τις λίγες τομές που περίμενα από αυτή την Κυβέρνηση και οι οποίες προχωρούν), μου προκάλεσε απογοήτευση η εικόνα της συζήτησης στη Βουλή, όσο μπόρεσα να την παρακολουθήσω.

Ήταν τόσο χάλια ειδικά η χθεσινή εικόνα της Βουλής, που σε έπιανε απελπισία. Άνθρωποι και κόμματα αναχρονιστικά. Άνθρωποι και κόμματα θρησκόληπτα και φοβισμένα μη χάσουν την πελατεία από την Εκκλησία. Που στο άκουσμα 2-3 ανακοινώσεων της ηγεσίας της Εκκλησίας εξαφανίστηκαν σαν τα ποντίκια. Άνθρωποι και κόμματα φασιστικά και απάνθρωπα που σε κάνουν να καταλαβαίνεις πως έχει προκύψει αυτό το μίσος και η σκληρότητα που βλέπεις γύρω σου να μεγαλώνει. Ως κι ο Ζουράρης φάνταζε όαση λογικής στην χθεσινή παράνοια.

Πέρα όμως από την απογοήτευση που με έπιασε-για ένα θέμα που θεωρώ κριτήριο και βαρόμετρο για το πόσο προοδευτικός, ανθρώπινος αλλά και φρέσκος είναι ο πολιτικός μας κόσμος- χθες μετά από καιρό ένιωσα και οργή (δεν είναι σύνηθες για μένα, έχω αποκτήσει μεγάλη αυτοπειθαρχία ευτυχώς ή δυστυχώς).

Οργή γιατί το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο Σύμφωνο Συμβίωσης το καταλαβαίνω και σέβομαι τις όποιες απόψεις άσχετα αν διαφωνώ με τους ΟΧΙ. Όμως το «απών» και το «έλειπα» που επέλεξαν 50τόσοι έλληνες βουλευτές δεν το κατανοώ. Το θεωρώ δειλία και κουτοπονηριά. Βασικά, να το πω απλά τους θεωρώ κότες…

Όταν δε, συνειδητοποιείς ότι ανάμεσα στους απόντες είναι ο Σαμαράς, ο Καραμανλής, ο Μεϊμαράκης, η Γεννηματά κι ο Καμμένος εξοργίζεσαι ακόμα περισσότερο. Γιατί έχεις μια ηγεσία- κότα. Που δειλιάζει να δυσαρεστήσει την πελατεία της. Που τρέμει το περίφημο πολιτικό κόστος. Αλλά, έχουμε μάλλον την ηγεσία που μας αξίζει σαν κοινωνία.

Αν δεν τους ξηλώσουμε, θα μείνουμε κι εμείς μια κοινωνία που κάνει την πάπια (για να μη λέω μόνο για κότες).

431074-NET kotes vouli copy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s