Μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας!

Διαβάζοντας στην Καθημερινή το άρθρο αυτό στην αρχή σκέφτηκα ότι τα λέει ωραία για την γενική απογοήτευση (σε βαθμό παραίτησης κι απελπισίας). Όσο συνέχιζα την ανάγνωση όμως καταλάβαινα ότι ο αρθρογράφος δεν είναι ένας παρατηρητής που βλέπει παρόμοια εικόνα με εμένα αλλά ένα ακόμα χρυσόψαρο με αντί-αριστερή ματιά. Γιατί το να κατηγορείς τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνησή του για υπέρ-αριστερές πολιτικές είναι τουλάχιστον εκτός τόπου και χρόνου.

κατάλογος

Για να είμαστε λοιπόν εξηγημένοι, ο ΣΥΡΙΖΑ τα σκατώνει μέρα τη μέρα και απογοητεύει γιατί ακολουθεί τους προηγούμενους, την πεπατημένη δεκαετιών.

Γιατί ΔΕΝ βάζει στο τραπέζι την ιδεολογία της ριζοσπαστική αριστεράς και πολιτικές και σχέδιο που εκπορεύονται από αυτή.

Γιατί δεν είναι συνεπής στις ιδέες και τις αξίες της αριστεράς και γιατί δεν κάνει βαθιές τομές με ταξικό πρόσημο και μεροληψία.

Γιατί δεν βάζει μπροστά νέο ανθρώπινο δυναμικό σε αντιλήψεις και φρέσκο σε πρακτικές αλλά ανοίγει τις πόρτες σε κατι κατσαρίδες.

Γιατί δεν επιδιώκει να είναι σύγχρονη αριστερά αλλά παλιοκομματική σοσιαλδημοκρατία με ξεκαρφώματα αριστεράς και με βάση το ίδιο καρμπόν που στην Ελλάδα τα κόμματα εξουσίας χρησιμοποιούν από το 1981 και μετά.

Το πρόβλημα λοιπόν σήμερα και ο λόγος που η “Ελπίδα” του Ιανουαρίου έχει μετατραπεί σε κατάθλιψη είναι ακριβώς ο αντίθετος από όσα περιγράφει ο αρθρογράφος. Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ φέρνει κάτι νέο (ναι και προφανώς αριστερό άλλωστε ως τέτοιας αφετηρίας Κυβέρνηση εξελέγη).

Το πρόβλημα δεν είναι ότι ενώ πηγαίναμε καλά τώρα κάνουμε πισωγύρισμα. Το πρόβλημα είναι ότι κάνει ακριβώς αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι που καθόλου καλά δεν ήταν όπως έχει αποδειχθεί. Ας μην στρουθοκαμηλίζουμε άλλο και ας κόψουμε τις καραμέλες περί πολέμου στην αριστεία και την εργατικότητα. Αντιθέτως να δούμε κατάματα την αλήθεια, ότι η εργασία μέρα με τη μέρα υποβαθμίζεται. Ότι η παιδεία μέρα με τη μέρα υποτιμάται. Ότι τα δικαιώματα μέρα με τη μέρα φθίνουν. Ότι η πρόσβαση στην υγεία εμποδίζεται κάθε μέρα και σε πιο πολλούς από εμάς.Και ότι η Κυβέρνηση της Αριστεράς από υπερασπιστής όλων αυτών έχει μεταβληθεί σε ένα ακόμα πολέμιό τους συνεχίζοντας το ταξίδι προς τον πάτο που εδώ και χρόνια είχαν ξεκινήσει οι δεξιές, σοσιαλδημοκρατικές, κεντρώες, κεντροδεξιές, ακροδεξιοκεντροδεξιές και άλλες κυβερνήσεις.

Μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας. Να κατηγορούμε για υπέρ- αριστεροσύνη το ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να κατηγορούμε τη νερόβραστη σούπα ή το φιδέ ότι μας ανεβάζει τη χοληστερίνη!

 ™‘¤Ÿ šŸ¤™Ÿ_thumb

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s