Οι πρώτες μου σκέψεις για το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος

Το ΟΧΙ σήμερα επικράτησε κόντρα σε τεράστιες πιέσεις (κλειστές τράπεζες, ΜΜΕ, ξένοι ηγέτες, λάθη ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο το timing του δημοψηφίσματος και η διαχείριση της τραπεζικής ρευστότητας). Και κέρδισε καθαρά και ξάστερα!

Ο έλληνας σήμερα φάνηκε ότι δεν εμπιστεύεται πια το παλιό κατεστημένο και τους ανά περιόδους εκπροσώπους του. Δεν τους θέλει, δεν γυρνά πίσω σε αυτούς. Τελεία και παύλα. Και αντιδρά στο “κήρυγμα” τους. Και για να μην κρυβόμαστε, είχαμε την πιο ταξική ψήφο εδώ και χρόνια.

Επίσης έφτυσε στα μούτρα τα μεγάλα ΜΜΕ (τα οποία είναι και οι μεγάλοι ηττημένοι) και την ομοβροντία “ενημέρωσης” τους. Έδωσε και παράλληλα ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ της Ευρώπης (στους δρόμους και στο ποσοστό του ΝΑΙ).

Και εμπιστεύτηκε ουσιαστικά το μέλλον του στον Τσίπρα και την Αριστερά. Όχι απαραίτητα επειδή πείστηκε για το σχέδιο. Μάλλον ενστικτωδώς. Και ίσως επειδή πιστεύει προσωπικά τον Τσίπρα, που πήρε πάνω του το παιχνίδι κι άρα είναι εκ των μεγάλων νικητών της βραδιάς και βέβαια ελπίζω να αξιοποιήσει αυτή την άνοδο των μετοχών του!

Η ευθύνη πλέον της Κυβέρνησης είναι τεράστια. Η μεγαλύτερη μετά τον εμφύλιο. Πραγματικά εύχομαι να μην τα σκατώσει και να καταφέρει να δώσει προοπτική και φως στο κατασκότεινο τούνελ που βρισκόμαστε. Και να δικαιώσει όσους τον εμπιστευτήκαμε διαψεύδοντας όσους δεν είχαν πειστεί. Και κυρίως να μας βάλει να δουλέψουμε όλους μαζί, παραγωγικά μπας και ζήσουν τα παιδιά μας σε μια χώρα με κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, πραγματικά Ευρωπαϊκή (με την παλιά καλή της έννοια)!

Αναμένω γενναίες και δυναμικές πρωτοβουλίες από τον Τσίπρα τόσο εντός της χώρας όσο κι εκτός, μεταρρυθμιστικές, ενωτικές και προωθημένες. Και πάνω από όλα πολύ γρήγορες. Πρώτος στόχος (ωρών) η οικονομία. Δεύτερος στόχος η κοινωνική συνοχή και μέσω τομών η καταπολέμηση του διχασμού που εδώ και καιρό υπάρχει λόγω και των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών που άνοιξαν την ψαλίδα και δίχασαν, δημιουργώντας τεράστια, ταξικά στην ουσία όσο κι αν ενοχλεί η λέξη, ρήγματα. Από την αντιπολίτευση αναμένω μόνο να σεβαστεί το αποτέλεσμα. Και από τμήμα της ίσως να ενισχύσει με όποιο τρόπο μπορεί την εθνική προσπάθεια.

Καλη δύναμη σε όλους μας.

IMG_0689.JPG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s