Γιατί με πάγωσε η επιλογή Παυλόπουλου

O Προκόπης Παυλόπουλος είναι μια καλή κίνηση στη σκακιέρα την πολιτική που δυσκολεύει πολύ (έως και τελειώνει) τον Σαμαρά.

Επίσης είναι μια κίνηση για να δείξει ο Τσίπρας ότι δεν είναι «αιχμάλωτος» του εσωτερικού του ΣΥΡΙΖΑ.
Άντε να δεχτώ ότι είναι μια κίνηση που μπορείς να επιχειρηματολογήσεις υπέρ της επειδή το 2008 όταν όλοι έπεσαν να φάνε ζωντανό το ΣΥΡΙΖΑ και τη νεολαία στο δρόμο, δεν συμφώνησε και επέλεξε να μην επιτεθεί.
Ως εκεί καλά. Υπάρχουν όμως και μεγάλα και σημαντικά αρνητικά.

Με την παρουσία του «ξεπλένεται» μια περίοδος προ-μνημονίου, επί Καραμανλή όπου έγιναν όργια αντίστοιχα της εποχής ΠΑΣΟΚ (όλων των εποχών ΠΑΣΟΚ). Είχε ενεργό συμμετοχή σε θέματα προσλήψεων και πολλά ακόμα που χρίζουν μεγάλης έρευνας. Επίσης όπως και να το κάνουμε ήταν ο Υπουργός Προστασία Πολίτη όταν σκοτώθηκε ο Γρηγορόπουλος.

Στα πολύ αρνητικά της επιλογής του ασφαλώς η παρουσία του στην περίφημη εκπομπή με την επίθεση Κασιδιάρη σε Δούρου και Κανέλλη. Κακά τα ψέματα η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε το όνομά του είναι η απάθειά του εκείνη τη στιγμή.

Τέλος είναι πολιτικό πρόσωπο που με συνέπεια αυτά τα χρόνια υποστήριξε τις μνημονιακές Κυβερνήσεις και πολιτικές.
Η σούμα λοιπόν βγαίνει αρνητική για το συγκεκριμένο πρόσωπο και ομολογώ ότι πάγωσα στο άκουσμά του. Θα μου πείτε διακοσμητικός ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όντως έτσι είναι. Αλλά κακά τα ψέματα οι συμβολισμοί στην πολιτική ειδικά σε θεσμικό επίπεδο έχουν τη δική τους βαρύτητα.

Επίσης στα αρνητικά ότι με το συγκεκριμένο υποψήφιο κανείς δεν έδωσε σημασία στα αρκετά σημαντικά (και θετικά κατ εμέ) που ανακοίνωσε σήμερα ο Τσίπρας ως επόμενα βήματα.

Φάγαμε ένα γκολ λοιπόν. Αυτογκόλ. Συνεχίζουμε μπας και κερδίσουμε το ματς στο τέλος. Ακόμα είμαστε στα πρώτα λεπτά εξάλλου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s