Αποκτήσαμε και Κυβέρνηση, προχωράμε στα σημαντικά!

Αποκτήσαμε Κυβέρνηση λοιπόν. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και τα σημαντικά. Κι ελπίζουμε όσοι πιστεύουμε στις δυνατότητες και στις αξίες της Αριστεράς να μας δικαιώσει.

Η σύνθεση της ομάδας έχει πολλά καλά και κάποια αγκάθια. Ξεκινάω με τη γκρίνια λοιπόν…

Δυστυχώς εφόσον αυτοδυναμία δεν ήρθε λουζόμαστε συνεταίρους. Επομένως οι εξ ΑΝΕΛ 5αδα ειναι το αναγκαίο κακό (για να μαστε ασορτί με το σλόγκαν τους)! Το κακό είναι ότι θα τους κουτουλάμε όλη μέρα. Το κάπως καλό είναι ότι πήραν όσο το δυνατόν πιο διακοσμητικούς ρόλους και με επιτήρηση. Ας ελπίσουμε να μην δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα.

Στη γκρίνια προσθέτω και την επιλογή του Υπουργού Εξωτερικών. Παλαιοπασόκος, μείγμα υπερπατριώτη και μπερδεμένου κεντροαριστερού, ανεβάζει συχνά το volume συνήθως καταφέρνοντας μόνο να κουράσει. Στο ίδιο πλαίσιο, της γκρίνιας και η επιλογή στο Υποδομών του ΠΑΣΟΚογενούς Σπιρτζή. Θεωρώ οτι υπήρχαν πολλές αντίστοιχες καλύτερες επιλογές.

Τέλος θα ήθελα περισσότερες γυναίκες και μερικούς ακόμα της δικής μου γενιάς.

Αρκετά όμως με τη γκρίνια. Βρήκα και καλά. Και επιλογές που με κάνουν αισιόδοξο…

Ξεκινάω με την επιλογή ανθρώπων με σημαντικό έργο, σε συγκεκριμένους τομείς όπως η Τασία Χριστοδουλοπούλου στο μεταναστευτικό, της Ράνιας Αντωνοπούλου στα εργασιακά, του Νίκου Παρασκευόπουλου σε θέματα συνθηκών στις φυλακές. Χαίρομαι και με την επιλογή Κατρούγκαλου, ο οποίος εχει καθαρές θέσεις, απλό και σαφή λόγο κι ελπίζω τη θέληση για της τομές στη Δημόσια Διοίκηση.

Βρήκα και ενδιαφέρον το μήνυμα της επιλογής Νικολούδη για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Θεωρώ υψηλής ποιότητας την ομάδα Μπαλτά-Ξυδάκη-Φωτάκη(του διεθνώς αναγνωρισμένου ΙΤΕ)-Κουράκη. Ποιότητα και κυρίως εκδημοκρατισμό ελπίζω ότι θα φέρει και ο Γιάννης Πανούσης στο Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης στα ευχάριστα νέα, η παρουσία του Ανδρέα Ξάνθου στο Υγείας, ένας κρητίκαρος, σοβαρός, μετρημένος και αριστερός με την δική μου έννοια. Δυναμική επιλογή και του Κοντονή στο Αθλητισμού, ενός καθαρού και από αυτούς που δε μασάνε ατόμου που θα κληθεί να ασχοληθεί με πολλών ειδών μαφίες!

Δε χρειάζεται να πω την εμπιστοσύνη που λεχώνα στο Δραγασάκη που θα έχει ρόλο προπονητή. Σε ομάδα με “εργάτες” όπως ο Τσακαλώτος, πολυθεσίτες παίκτες όπως ο Σταθάκης και πριμαντόνες όπως ο Βαρουφάκης.

Επίσης προσωπικά με χαροποιεί το γεγονός ότι αυτή τη φορά η Κρήτη δεν υποεκπροσωπείται. Έχει 5+1 κρητικούς στη σύνθεσή της, το 1/6 της ουσιαστικά. Βέβαια μόνο δύο εκλέγονται στους νομούς του νησιού και κανείς από το μεγαλύτερο νομό (Ηρακλείου) αλλά αυτό έχει προφανή εξήγηση και πρέπει να μας προβληματίσει (εμάς στο Ηράκλειο) για την ποιότητα των επιλογών μας.

Τέλος το πιο ευχάριστο για μένα είναι ότι “φωνή” και βιτρίνα της Κυβέρνησης θα είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εκπροσωπώντας τη γενιά μας. Έχω ξαναπεί ότι ο Γαβριήλ είναι ένας από εμάς και χαίρομαι πολύ που θα έχει βασικό ρόλο.

image

Στα καλά νέα, ότι δεν είδαμε Μητρόπουλο, Μιχελογιαννάκη,Τζάκρη, Μακρή και άλλους συνεργαζόμενους. Αρκετά μας τάραξε η παρουσία τους στα ψηφοδέλτια.

Φυσικά όλα θα κριθούν στο αποτέλεσμα. Και όπως έχω τονίσει αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει και πίστωση χρόνου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s