25 ψηφίζουμε, 26 τους διώχνουμε

Μπήκαμε στην τελική ευθεία των εκλογών. Η κυβέρνηση και το σύστημα της διαπλοκής που τη στηρίζει (ή πιο σωστά η κυβέρνηση το στηρίζει) έχουν πάρει τα μηνύματα. Ψυχανεμίζονται ότι τελειώνουν τα ψέματα.

Οι δημοσκοπήσεις μας πολιορκούν και χρησιμοποιούνται για τη γνωστή πλύση εγκεφάλου. Αλλά μεταξύ μας, πόσοι τις πιστεύουν πια; Οι “μεγάλες” εταιρείες και οι δημοσκόποι-“φίρμες” μετά τα αλλεπάλληλα φάουλ τους έχουν πια χάσει κάθε αξιοπιστία. Είναι καταγεγραμμένοι ως μέρος του συστήματος.

Οι εκβιασμοί και τα περίφημα διλήμματα έχουν αρχίσει να γίνονται τελείως ωμά και κυνικά. Ο Βενιζέλος εκβιάζεται εσωτερικά και εκβιάζει το Σαμαρά και το εκλογικό σώμα (ή μάλλον νομίζει ότι το εκβιάζει)! Ο Σαμαράς δεν πρωτοτυπεί. Με πλαστές επιτυχίες και επένδυση στο φόβο προσπαθεί να μειώσει το μέγεθος της ήττας. Να την κάνει διαχειρίσιμη. Επικοινωνιακά εννοείται, μιας και μόνο αυτό,το επικοινωνιακό παιχνίδι, έχουν μάθει να παίζουν. Έχουν ρίξει όλα τους τα χαρτιά. ΜΜΕ, μονταζιέρες, υποσχέσεις, πετάνε ξεροκόματα σε μορφή επιδομάτων, νομοθετούν φωτογραφικά και ψάχνουν σωσίβιο.

Τα μηνύματα, ναι είναι θετικά για το ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν. Μένει κι ο ΣΥΡΙΖΑ να δυναμώσει την προσπάθειά του. Να απεγκλωβιστεί από την ατζέντα που επιβάλλει το σύστημα στην προσπάθειά του να επιβιώσει. Να επικοινωνήσει απευθείας με τους πολίτες. Να μεταφέρει τις αρχές και τις θέσεις του μιλώντας απλά αλλά με πολιτική ουσία.

Ας μη γελιόμαστε. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στις 25 Μάη, αυτοί δε θα φύγουν. Θα μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία γιατί ξέρουν ότι χωρίς αυτή είναι τελειωμένοι. Οι δυνάμεις της Αριστεράς θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες να κινητοποιήσουν. Να αξιοποιήσουν το επερχόμενο εκλογικό αποτέλεσμα για να τους διώξουν. Άμεσα. Χωρίς να χαθεί κι άλλος χρόνος.

Το πρώτο βήμα είναι να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή εκλογική νίκη που θα πάει οριστικά την Ελλάδα για πρώτη φορά Αριστερά. Το επόμενο βήμα ειναι να τους διώξουμε. Και το καθοριστικό βήμα είναι να κυβερνηθεί η χώρα από μια Κυβέρνηση Αριστεράς που θα φανεί συνεπής της ιδεολογίας, των αρχών και του ήθους της.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s