Από άντρας, σούπερμαν, ένα παιδάκι δρόμος!

Έγινες μπαμπάς; Ετοιμάσου να αναπτύξεις νέες δεξιότητες!

Κείμενο: Χρίστος Σμπώκος

Και ναι λοιπόν, ένα νέο μέλος ήρθε στη ζωή σου. Αλλάζουν τα πάντα στην καθημερινότητά σου και το ξέρεις. Από τις πρώτες ώρες θα καταλάβεις ότι το νέο αυτό μέλος είναι απόλυτα εξαρτώμενο από εσένα. Καλώς εχόντων όσο περνά ο καιρός θα γίνεται πιο αυτάρκες. Αλλά αυτό είναι μακροπρόθεσμο. Βραχυπρόθεσμα σε περιμένουν πολλά να κάνεις, ειδικά στο πρακτικό κομμάτι.

Κουραστικό; Είναι ναι. Πιεστικό; Επίσης είναι. Έχει όμως και τη θετική πλευρά του. Γρήγορα από ένας κοινός θνητός (και άντρας και μπαμπάς κλπ) θα γίνεις ένα πολυεργαλείο σπάνιο. Θα μάθεις να παίζεις με το μωρό και την κουδουνίστρα του ενώ με το άλλο χέρι ανοίγεις πόρτες, ανοίγεις καρότσι ή ξεκλειδώνεις το αυτοκίνητο.

Θα μάθεις να κόβεις με το ένα χέρι το σνίτσελ και με το άλλο να κρατάς ένα τόσο δα ανθρωπάκι με μια περιέργεια να πιάσει οτιδήποτε σε ακτίνα βολής τεράστια! Θα μάθεις να φτιάχνεις καφεδάκι με ένα παιδί στον ώμο να τραβάει τα μαλλιά και να ρίχνει γονατιές στο λαιμό.

Θα καταφέρεις να βλέπεις το ματς, μιλώντας παράλληλα με τη γυναίκα σου για την κρέμα του μικρού και κάνοντας παράλληλα γκριμάτσες στο μωρό για να μην γκρινιάζει.

Θα αναπτύξεις επίσης την ικανότητα να μιλάς στο τηλέφωνο, παίζοντας παράλληλα με το μικρό και ετοιμάζοντας την κρέμα. Να τρως στο εστιατόριο κουνώντας παράλληλα το καρότσι για να κοιμηθεί. Και πολλά ακόμα που σας αφήνω να τα ανακαλύψετε στην πράξη!

Multitasking, που λένε και στο χωριό μου. Ό,τι μας κατηγορούν οι γυναίκες πως δεν μπορούμε να κάνουμε, το καταφέρνουμε χάρη στη νέα ιδιότητα του μπαμπά! Από απλοί άντρες (men) γινόμαστε σούπερ (supermen). Γιατί ακριβώς παλεύουμε να γίνουμε superdads! Τεράστιο το κίνητρο!

Πηγή: http://www.superdad.gr/simmaxoi/apo-antras-superman-ena-paidaki-dromos/

Το παραπάνω κείμενο το έγραψα για το superdad.gr. Είναι το δεύτερο κείμενο από όταν άρχισε η συνεργασία μας, για την οποία είμαι πολύ χαρούμενος. Γιατί από καιρό είχα σκεφτεί ότι χρειάζεται ένα site για μπαμπάδες. Ώστε να μην διαβάζουμε σαν παρατηρητές μόνο τα blogs και τα sites των μαμάδων. Εξάλλου κι ο μπαμπάς έχει ψυχή!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s