Δέκα tips για να μην χτυπάμε τα κεφάλια μας στον τοίχο μετά την κάλπη!

Σταυρώνετε σωστά, ίνα μη σταυρωθείτε μετά

Του Θ. Καρτερού στην Αυγή (12.01.2014)

Λοιπόν: Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ παραμεγάλωσε. Επειδή βλέπει εξουσία και τον βλέπουν ως εξουσία. Επειδή η εξουσία είναι όπως και να το κάνεις πιο γλυκιά από τη ματωμένη, πεινασμένη, κυνηγημένη, καρπαζωμένη και πολύ ήσσονα αντιπολίτευση. Επειδή έχουμε υποστεί ως ψηφοφόροι διάφορα τελευταία από διακεκριμένους που αφού τους σταυρώσαμε μας σταύρωσαν εν συνεχεία με καρφιά του τύπου “ότι του φανεί του λωλο-Στεφανή”. Και επειδή είναι σίγουρο ότι στις επερχόμενες εκλογές θα υπάρξει ανακάτωμα ήρας και ηρώων, οφείλουμε, πριν βάλουμε τον σταυρό μας:

Πρώτον, να κάνουμε τον σταυρό μας για να αντέξει ο εκλεκτός μας τη γοητεία της εξουσίας, τη γοητεία της δημοσιότητας, τη γοητεία των προνομίων και τη γοητεία του εαυτού του.

Δεύτερον, να τον υποβάλουμε σε πολιτικά εργομετρικά, για να διαπιστώσουμε αν αντέχει το βάρος της εκπροσώπησης εκείνων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, καθώς κι εκείνων που δεν έχουν ήλιο στη μοίρα τους.

Τρίτον, να τον κοιτάξουμε καλά στα δόντια -μεταφορικώς εννοείται- για να δούμε αν οι κυνόδοντές του είναι υπεραναπτυγμένοι. Αν είναι, πάμε παρακάτω.

Τέταρτον, να διαγνώσουμε με προσοχή αν πιστεύει ότι μας κάνει χάρη που συνεργάζεται με την Αριστερά. Αν είναι έτσι, ας φερθούμε φιλάνθρωπα κι ας μην τον σταυρώσουμε τον άνθρωπο.

Πέμπτο, εφόσον μιλάμε για προσωπικότητες από άλλους χώρους, πολιτικώς κατά κάποιο τρόπο off shore, να εξετάσουμε αν διαθέτουν το απαιτούμενοι ηθικό και πολιτικό κεφάλαιο, ή αν πρόκειται για κερδοσκόπους.

Έκτο, αν πρόκειται για διασημότητες των media, αγαπημένους των media, διαφημισμένους των media, να τους υποβάλουμε στη δοκιμασία της γάτας, γιατί μεταξύ τους υπάρχουν πολλά ποντίκια. Ακίνδυνα ίσως ως υποψήφιοι, αλλά επικίνδυνα ως βουλευτές.

Έβδομο, να ρίξουμε μια ματιά στα πεπραγμένα του υποψηφίου. Χρήσιμο είναι να ξέρουμε τις επαγγελματικές επιδόσεις του, αλλά και πόσες μάχες έδωσε, πόσα δύσκολα όχι είπε – για να μη βαφτίζουμε τις χήνες ψαριανούς.

Όγδοο, προσοχή στον πολιτικό τους λόγο. Πολλά επίθετα, πολλή λογοδιάρροια, πολλή ακαμψία, πολλή ευκαμψία, πολλές φωτογραφίες δεν είναι καλά σημάδια.

Ένατο, μια ματιά στις τσέπες δεν βλάφτει. Όχι για ευρώ, όπως είναι της μόδας. Αλλά για να διαπιστωθεί αν έχουν φυλαγμένους λίγους από τους παλιούς σπόρους – εφόσον ονειρευόμαστε άνθη βέβαια.

Και δέκατον, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη.

Πηγή: http://www.avgi.gr/article/1654278/stauronete-sosta-ina-mi-staurotheite-meta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s