Όταν ο “πνευματικός κόσμος” πλατσουρίζει στα…ρηχά!

Στην εποχή του διαδικτύου, της γρήγορης ενημέρωσης και της άφθονης πληροφορίας, είναι πολύ δύσκολο να χτίσει κάποιος τον “μύθο” του αλλά και να μην γίνει γνωστό αργά ή γρήγορα το πραγματικό του πρόσωπο. Είναι επίσης δύσκολο να κρατήσεις τον όποιο μύθο και προφίλ έχεις δημιουργήσει! 

Όλα αυτά τα σκεφτόμουν με αφορμή μια συνέντευξη που έτυχε να διαβάσω του ηθοποιού, σκηνοθέτη κι εσχάτως πολιτευτή με τη ΔΗΜΑΡ Γιάννη Μπέζου. Δεν εξετάζω καθόλου τις πολιτικές του απόψεις, καθότι είναι δικαίωμά του να πιστεύει ότι θέλει και δικαίωμά μας να διαφωνούμε ή να συμφωνούμε. Εννοείται δεν εξετάζω την καριέρα του ως ηθοποιός η οποία είναι κατά γενική ομολογία επιτυχημένη.

Απόψεις όμως σαν κι αυτές παρακάτω προσωπικά με ξενίζουν πάρα πολύ. Με ενοχλεί όταν τα ακούω από ανθρώπους της “τέχνης”! Δε με τρομάζει τόσο όταν τα λένε Νότηδες Σφακιανάκηδες, αλλά όταν τα λένε άνθρωποι που περίμενες να είναι πιο “ψαγμένοι” και λιγότερο ρηχοί, σου προκαλεί, σε μένα τουλάχιστον, θλίψη και απογοήτευση.

Ακολουθεί το απόσπασμα που προανέφερα…

– Κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό μια είδηση που ήθελε τον κ. Πέτρο Φιλιππίδη να αποχωρεί από την παράσταση που πρωταγωνιστούσε, επειδή ένας θεατής έτρωγε πατατάκια. Ποια είναι η δική σας άποψη; Σε ποιες περιπτώσεις δικαιούται ένας ηθοποιός να εγκαταλείψει τη σκηνή;

«Αν όντως αποχώρησε γι΄ αυτόν τον λόγο, καλά έκανε. Εγώ αν έβλεπα θεατή να τρώει πατατάκια την ώρα που παίζω, θα τον πετούσα έξω με τις κλωτσιές. Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι το θέατρο είναι δημόσιος τόπος και δεν μπορεί ο καθένας να φέρεται λες και είναι σπίτι του. Ο θεατής είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τον χώρο και τους ηθοποιούς. Το πρόβλημα ξέρετε, δεν είναι σ΄ αυτόν που τρώει. Είναι στους διπλανούς του, που δεν ενοχλούνται. Αυτοί είναι ακόμη χειρότεροι… Δεν τους αξίζει η παράσταση που βλέπουν, να φύγουν λοιπόν και να πάνε σπίτι τους. Αυτή είναι η θέση η δική μου για να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι του αν σέβεσαι ή όχι το κοινό. Σε λίγο δηλαδή θα βλέπουμε μάνες να θηλάζουν τα παιδιά τους την ώρα της παράστασης και θα το επιτρέπουμε; Προσωπικά δεν αφήνω ποτέ παιδιά να μπουν μέσα σε παράστασή μου, δεν είναι χώρος για παιδιά το θέατρο. Κάποιοι έρχονται για να δουν τη δουλειά μου. Τη δουλειά μου λοιπόν, θα την δουν με τους όρους που θέλω εγώ».

πηγή: http://newpost.gr/post/222544/o-giannhs-mpezos-sto-newpost-den-eimai-oyte-epixorhgoymenos-oyte-kratikodiaitos 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s