Ευχές αλλά και στόχοι για το 2013!

Στο κατώφλι του νέου χρόνου έχουμε μια ευκαιρία να ευχηθούμε αλλά και να επιδιώξουμε πράγματα βάζοντάς τα και ως στόχους πέρα από ευχές.

Εύχομαι λοιπόν να χουμε την υγεία μας και να κοιτάμε να μαστε της πρόνοιας κι όχι μόνο της θεραπείας.

Εύχομαι να μαστε χαμογελαστοί και αισιόδοξοι, κοιτώντας με άλλο μάτι μικροχαρές της ζωής και κάνοντάς τις “βενζίνη” για πιο ευχάριστα και αισιόδοξα σενάρια…

Εύχομαι να μαστε αλληλέγγυοι, να έχουμε ανθρωπιά (κι όχι φιλανθρωπια απλά κι εύκολα), με λόγια μα κυρίως με έργα, να νοιαζόμαστε πραγματικά και να υπολογίζουμε αυτόν που είναι αδύναμος, το γείτονά μας, γενικά τον συνάνθρωπο.

Εύχομαι να μαστε δημιουργικοί, να χουμε όσο γίνεται δυνατότητα για εργασία και να προσπαθούμε να είναι εργασία σε ανθρώπινες συνθήκες. Και να βάζουμε το λιθαράκι μας όλο και περισσότεροι να δουλεύουν, μακριά από νοοτροπίες “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα” που τόσο μας διχάζουν.

Εύχομαι να μαστε όλοι πολίτες, σκεπτόμενοι, με κρίση και με κριτήρια, να στηρίξουμε φρέσκα μυαλά, φρέσκες νοοτροπίες, με προτεραιότητα το κοινό καλό. Να συμμετέχουμε εμείς οι ίδιοι και πρώτα από όλα ξεκινώντας απτον εαυτό μας να μην υιοθετούμε πρακτικές που δε θέλουμε να μας συμβούν. Να δώσουμε χώρο σε καλά και καθαρά πνεύματα και…βλέμματα.

Εύχομαι τέλος να μαστε καλοί ακροατές και λιγότερο “πρόθυμοι” ομιλητές, θα μας βοηθήσει πολύ,αρκεί να ακούμε πολλές αλλά και διαφορετικές απόψεις!

Καλή χρονιά!

20121231-134218.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s