Sex: Πεδίο ρατσισμού και χυδαιότητας;

Αρθρο μου για το www.theopinionmakers.wordpress.com

Δήλωση που ήδη συζητιέται έκανε στο CRASH ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας στο επάγγελμα. Μας ενημέρωση ότι η Χρυσή Αυγή δεν επιτρέπεται να τον λέει αδερφή γιατί αυτός “έχει πάει με τις μισές γυναίκες της Αθήνας”.

Η δήλωση αυτή προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Καταρχήν γιατί με τις μισές. Δεν πρόλαβε τις άλλες ή δεν τις καταδέχτηκε; Δεύτερον γιατί αυτο-περιορίζεται εντός Αττικής; Σνομπάρει την επαρχία; Δεν θέλει τις γυναίκες από το εξωτερικό; Tι κρύβεται πίσω από αυτή του την επιλογή;

Ένα τρίτο όμως ερώτημα που δημιουργεί και ελαφρώς πιο σημαντικό, είναι γιατί πιστεύει ότι μας ενδιαφέρει αυτή η πληροφορία;

Για να μιλήσουμε λοιπόν σοβαρά, η δήλωση αυτή αποτελεί ένα ακόμα δείγμα πόσο καταπιεσμένο σεξουαλικά κοινωνία είμαστε. Πόσο βίαια και ενοχικά αντιμετωπίζουμε το σεξ. Πόσο προσπαθούμε να επιβιώσουμε υπέρ-προβάλλοντας τη σεξουαλική μας ζωή και επιτυχία.

Αποφάσισα να γράψω όχι γιατί “έπεσα από τα σύννεφα” με την δήλωση. Αλλά γιατί έγινε από κάποιον που αυτοχαρακτηρίζεται ως αριστερός, που έχει εκλεγεί βουλευτής με ψήφους που προέρχονται από ένα ιδεολογικό χώρο που κι εμένα με εκφράζει. Σε αντίθεση με τη δήλωσή του, που με εξοργίζει.

Καταρχήν, γιατί πρέπει να απαντήσει στην “κατηγορία” της Χρυσής Αυγής ότι είναι αδερφή. Ε και; Πρώτον, τι μας επηρεάζει εμάς σαν κοινωνία αν είναι ή όχι. Για βουλευτή και συγγραφέα τον παρακολουθούμε και τον ελέγχουμε. Για την ερωτική του ζωή δεν έχουμε κανένα θέμα, όσο δεν ασχολείται με παιδιά και άλλα παράνομα και ανώμαλα θέματα. Ας κάνει ότι του αρέσει.

Δεύτερον, γιατί τον κάνει σημαντικό αν έχει πάει με 2,3, 100 ή και με τις μισές γυναίκες της Αθήνας; Ποιό είναι το πλεονέκτημά του για να χει δημόσιο λόγο και θέση σε σχέση με εμάς τους απλούς θνητούς που έχουμε πιο…μετρήσιμο αριθμό συντρόφων στη ζωή αυτή;

Παράλληλα, επειδή εξ’αρχής διαφώνησα με το κόμμα (το οποίο και ψηφίζω χρόνια) με την επιλογή του συγκεκριμένου ως ανθρώπου των γραμμάτων και των τεχνών, θέλω να ρωτήσω, ο χώρος είναι δυνατόν να αποδέχεται μια τέτοια έκρηξη; Στο δικό μου το μυαλό η σύγχρονη Αριστερά δεν κάνει διαχωρισμό με βάση τη σεξουαλική προτίμηση, άρα δεν έχει και λόγο έκρηξης ο κύριος. Όπως και η Τέχνη και ο Πολιτισμός δεν κάνουν τέτοιους διαχωρισμούς στο δικό μου το μυαλό.

Γενικά με ενοχλεί όταν οποιοσδήποτε, με οποιαδήποτε σεξουαλική επιλογή αποφασίζει να με ενημερώνει διαρκώς γι αυτήν και να αυτοπροσδιορίζεται με βάση αυτή του την επιλογή. Ας μάθουμε επιτέλους να διαχωρίζουμε το κρεββάτι μας από την κοινωνική μας παρουσία. Όλοι. Και οι άντρες οι ασήκωτοι, οι ασταμάτητοι, οι μπίχτες. Και οι γυναίκες οι σούπερ περιζήτητες που κάνουν μεγάλα κόλπα. Και οι αγάμητοι, άντρες και γυναίκες. Και οι ομοφυλόφιλοι που σπεύδουν να σε ενημερώσουν. Και οι ετερόφυλόφιλοι που σπέυδουν να κοκορευτούν ή να διαχωρίσουν τη θέση τους.

Ας μαζέψουν όλοι τη σεξουαλικότητα τους λίγο, μπουχτίσαμε. Το να κάνεις σεξ, να φλερτάρεις, να ενημερώνεσαι γι αυτό, ακόμα και να ρωτάς είναι χρέος σου ΚΑΙ σαν πολίτης. Το να διαχωρίζεις τους ανθρώπους με βάση αυτό είναι ξεκάθαρος ρατσισμός. Το να βρίζεις τον άλλο με διαρκείς σεξουαλικές αναφορές (όπως η δήλωση, όπως η “κατηγορία” της Χ.Α, όπως στα γήπεδα) είναι από βία έως κόμπλεξ. Δε με αφορά ούτε και με ενδιαφέρει κανένα από τα δύο.

Για να τελειώνει το αστείο, αναφορές και διαχωρισμοί τέτοιοι είναι γλοιώδεις και εκνευριστικοί. Ιδιαίτερα από ανθρώπους που (υποτίθεται ότι) εκφράζουν προοδευτικότητα, ανοιχτά μυαλά και που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης και στον έρωτα. Επίσης είναι χυδαία και αντιαισθητική ιδιαίτερα όταν προέρχεται από άνθρωπο του Πολιτισμού.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s