Κοινωνικός αυτοματισμός. Θέμα ημέρας Υπάλληλοι Βουλής

Θα παραθέσω ένα άρθρο με την άλλη άποψη για το τι συνέβη χθες με το θέμα των Υπαλλήλων της Βουλής και της απεργίας τους. Θέμα που δε θα παίξει στο ΜΕΓΚΑ και που δε βολεύει το θέαμα για την αρένα που σταθερά προτιμούν να δίνουν στον κόσμο, όχι τυχαία, κυβέρνηση, ΜΜΕ και λοιποί.

Να τονίσω ότι στηρίζω σταθερά ένα χώρο, πάντα με κριτική. Επίσης ότι ο Λαφαζάνης που πρωταγωνίστησε στο θέμα χθες έχει πολλές φορές από μένα κατηγορηθεί για αστοχίες σε ενέργειες και δηλώσεις. Όμως κρατάω ότι σαν χώρος, δεν έχει καμία σχέση με προνόμια και καταστάσεις που έχτισαν για χρόνια μέσα στη Βουλή, με ημέτερους το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Κρατάω τη σχετική δήλωση Παπαδημούλη που περιγράφει τι ακριβώς έγινε χθες κι όχι τι λένε ότι έγινε: “Αντιταχθήκαμε σε μία αιφνιδιαστική ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση και τελικά αναγκάστηκε να αποσύρει, η οποία έθιγε και θέματα συνταγματικά. Προτείνω όποια θέματα αλλαγών, προσαρμογών, περικοπών, καλύτερης αξιοποίησης, μεγαλύτερης διαφάνειας, υπάρχουν για το πώς λειτουργούν οι υπάλληλοι της Βουλής, να έρθουν έτσι όπως προβλέπουν οι νόμοι. Ο κ. Μεϊμαράκης, ως πρόεδρος της Βουλής να τα φέρει στη διάσκεψη των προέδρων, να συζητηθούν και να αποφασιστούν εκεί, με τη συμμετοχή και του σωματείου τους. Προφανέστατα, οι υπάλληλοι της Βουλής δεν είναι ούτε οι πιο αδικημένοι, ούτε οι πιο δίκαια προσληφθέντες στην ευρύτερη δημόσια διοίκηση, αλλά πάει πολύ την αντίδρασή μας σε μία αντισυνταγματική μεθόδευση, να την εμφανίζουν μερικοί ως μεροληψία, προσπαθώντας να φορτώσουν τις δικές τους αμαρτίες στις δικές μας πλάτες. Δεν ήμασταν εμείς εκείνοι που διπλασίασαν τους υπαλλήλους της Βουλής, αλλά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εμείς πάντα υποστηρίζαμε ότι πρέπει εκεί να υπάρχει αξιοκρατία και διαφάνεια. Υπάρχουν άνθρωποι που «σκίζονται» και υπάρχουν και άνθρωποι που μισθοδοτούνται και ενδεχομένως δεν πατάνε ποτέ.”

Παρακάτω είναι ένα άρθρο με ένα χρονικό των χθεσινών γεγονότων! Επαναλαμβάνω ότι με ενδιαφέρει να τονίσω μια άλλη όψη, λιγότερο ίσως δημοφιλή και εύπεπτη. Και επειδή ακούω ότι παρόλα αυτά που γράφονται στο άρθρο που ακολουθεί με τη χθεσινή τροπολογία θα έκοβαν τελικά χρήματα, να πω ότι δεν είναι το πρόβλημα μου, το βασικό, το να μην τους κόψουν. Το πρόβλημά μου είναι ότι θέλω να το κρίνουν αυτό άνθρωποι καθαροί, χωρίς εξαρτήσεις και πελατειακή σχέση και με βάση την αξιοκρατία αλλά και την αξιοπρέπεια. Αυτά τα ολίγα, παραθέτω το άρθρο αμέσως παρακάτω (του Παρατηρητή από το iskra.gr)

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΤΑ “ΠΡΟΝΟΜΙΑ” ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

O Γ. Στουρνάρας την ύστατη στιγμή και με πλήρη παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, έφερε βραδυάτικα, υπό μορφή νομοτεχνικής βελτίωσης, τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο-τέρας του τρίτου μνημονίου, με την οποία οι υπάλληλοι της Βουλής μεταφέροντο στο Υπ. Οικονομικών.

Η τροπολογία αυή και για λόγους ουσίας αλλά και για τον τρόπο εισαγωγής της προκάλεσε σάλο ανάμεσα στους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι για πρώτη φορά προχώρησαν άμεσα σε στάση εργασίας που νέκρωσε όλες τις υπηρεσίες της Βουλής ακόμα και το τμήμα στενογραφίας της, το οποίο κρατά τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

Έντονη υπήρξε και η αντίδραση απέναντι στην τροπολογία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πρώτα απ’όλα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυβερνητική τροπολογία προέβλεπε την υπαγωγή των υπαλλήλων της Βουλής στο Υπουργείο Οικονομικών, όπως προέβλεπε ήδη το πολυνομοσχέδιο τέρας για τους υπαλλήλους της ΕΥΠ(!) και της Προεδρίας της Δημοκρατίας(!).

Η μεταβολή αυτή δεν έχει την παραμικρή σχέση με την υπαγωγή των υπαλλήλων της Βουλής, όπως ψευδώς προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια, στο ενιαίο μισθολόγιο, αφού η υπαγωγή τους σε αυτό έχει γίνει στην πραγματικότητα με το ν. 4024/11, ο οποίος ενσωματώθηκε στον Κανονισμό της Βουλής.

Η ένταξη των υπαλλήλων της Βουλής στο Υπ. Οικονομικών ενώ, λοιπόν, δε θα έχει άμεση, τουλάχιστον, οικονομική επίπτωση στους υπαλλήλους, θα τους μετατρέψει σίγουρα σε κυβερνητικούς υπαλλήλους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τη λειτουργία της Βουλής.

Αυτή η εξέλιξη πλήττει ευθέως την ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητο της Βουλής, την οποία κατοχυρώνει το Σύνταγμα στο άρθρο 65 και το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:

” Η Βουλή ορίζει τον τρόπο της ελεύθερης και δημοκρατικής λειτουργίας της με κανονισμό που ψηφίζεται από την Ολομέλεια κατά το άρθρο 76 που δημοσιεύεται με παραγγελία του Προέδρου της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως….

Ο κανονισμός καθορίζει την οργάνωση των υπηρεσιών της Βουλής υπό την εποπτεία του Προέδρου, καθώς και όλα όσα αφορούν τον Κανονισμό της…”

Ο κύριος στόχος, λοιπόν, της τροπολογίας δεν ήταν τόσο οικονομικός, τα λεγόμενα “προνόμια” των υπαλλήλων της Βουλής, αλλά πρωτίστως πολιτικός.

Ο κύριος στόχος είναι να καταστούν πλήρως κυβερνητικοί-κομματικοί υπάλληλοι όσοι εργάζονται στη Βουλή, χάνοντας κάθε ίχνος αυτοτέλειας που τους έχει απομείνει, μιας και το Προεδρείο της Βουλής ήταν υποχρεωμένο να κρατά, έστω για τα μάτια του κόσμου, στοιχειώδη προσχήματα αμεροληψίας.

Η μεθόδευση είναι τελικώς να ολοκληρωθεί κάτι που συστηματικά προωθεί το πολιτικό κατεστημένο: να μετατρέψει τη Βουλή σε κυβερνητικό παράρτημα και κυβερνητική Γενική Γραμματεία ή στην καλύτερη περίπτωση υφυπουργείο!

Η Βουλή πρέπει να καταστεί μια απλή κυβερνητική βιομηχανία γρήγορης και ακώλυτης διεκπεραίωσης νόμων “εκτάκτου ανάγκης”!

Τέλος, επιδίωξη της κυβέρνησης με την (ν)τροπολογία της τελευταίας στιγμής για το προσωπικό της Βουλής ήταν να επιχειρειθεί μια εκστρατεία αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την ουσία του πολυνομοσχεδίου, το οποίο πλήττει κυρίως τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και πρώτα απ’όλα τους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και φτωχούς αγρότες, ώστε να δοθεί η εντύπωση ότι η κυβέρνηση επιπίπτει επί των “συνήθων υπόπτων προνομιούχων υπαλλήλων της Βουλής” και κάποιοι στην Αριστερά εμποδίζουν το θεάρεστο εξισωτικό της έργο!

Η βρώμικη εκστρατεία στα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, η οποία στη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού, στήθηκε από την Τετάρτη (7/11) το βράδυ εναντίον των “προνομιούχων” υπαλλήλων της Βουλής και της Αριστεράς που τους στηρίζει, αποκαλύπτει του λόγου το αληθές!

Υπάρχουν, όμως, και νοήμονες πολίτες και είναι πολλοί, που ακόμα η λογική τους βρίσκεται πάνω από την αγριότητα που καλλιεργεί η κρίση και τα κατεστημένα που τη διαχειρίζονται και την παροξύνουν!

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012 http://www.iskra.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s