Μετά τα μέτρα τι; Το κρίσιμο διάστημα μεταξύ Αμερικανικών και Γερμανικών εκλογών.

Είναι προφανές ότι η τρικομματική κυβέρνηση για να περάσει αυτά τα μέτρα, σε ένα μόνο άρθρο και απαξιώνοντας και κουρελιάζοντας κάθε διαδικασία αλλά κυρίως κάθε κοινή λογική θα έκανε τα πάντα. Αυτό το χουμε όλοι καταλάβει καλά.

Από κει και πέρα όμως μήπως να δούμε και την ουσία; Διάβασα τις σελίδες αυτού του μνημονίου του τρίτου και συνειδητοποίησα ότι πια δε μιλάμε για περικοπές και μειώσεις. Μιλάμε για αφανισμό στοιχειωδών και βασικών δικαιωμάτων, για ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων αγαθών και για νομιμοποίηση του νόμου του ισχυρού, χωρίς κανένα κανόνα πια.

Που στοχεύουν όμως αυτά τα μέτρα; Είναι πασιφανές πώς δε θα φέρουν ανάπτυξη. Ούτε κοινωνική ανασυγκρότηση ή έστω δικαιοσύνη. Δε θα λύσουν κανένα πρόβλημα. Όλοι εντός κι εκτός της χώρας το βλέπουν αυτό. Ήδη στο Ευρωκοινοβούλιο οι σοσιαλιστές, σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζουν ότι με τέτοια μέτρα δε συμφωνούν και είναι αδιέξοδα. Τι όμως θα συμβεί αμέσως μετά απτην πιθανή ψήφισή τους;

Η Γερμανία, για την οποία τα δίνει όλα ο Σαμαράς και οι υπόλοιποι, αντί να δείχνει έτοιμη να τους στηρίξει,άρχισε να τα μασάει, να χει χλιαρές αντιδράσεις και να αφήνει εκρεμμότητες. Φτάνουμε λοιπόν στο κρίσιμο διάστημα ΜΕΤΑ τις Αμερικανικές εκλογές και σε απόσταση ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ από τις γερμανικές. Ένα διάστημα που προσφέρεται για να μας ξεφορτωθούν.

Και το ερώτημα είναι, οι της κυβέρνησης που δίνουν τώρα όλο τους το είναι για να περάσουν όσα τους ζήτησαν οι ισχυροί της Ευρώπης αλλά καιμτης χώρας, έχουν καμία διαβεβαίωση, κάποια ρήτρα ασφαλείας για τη στήριξη τους; Δε διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Έχουν έστω κάποιο εναλλακτικό πλάνο, ή σκοπεύουν να μαζέψουν ότι δυνάμεις τους έχουν απομείνει για να σχεδιάσουν μια έξοδο διαφυγής ασφαλή αφήνοντας πίσω τους κυριολεκτικά συντρίμμια (σε οικονομία, παιδεία, υγεία, κοινωνικό κράτος και σε άλλες βασικές δομές για τη χώρα), αρρωστημένους (ανθρώπους και νοοτροπίες) και αγρίμια (και ρατσισμό και φασιστικη βία).

Δεν έχει πολύ μέλλον αυτή η τρικομματικη κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι ως πότε το δικό τους μέλλον θα στοιχειώνει και θα μαυρίζει και το δικό μας;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s