Η διαφθορά συναντά την διαπλοκή. Επεισόδιο #343421

Διασυνδέσεις με τις υποθέσεις Βατοπεδίου και Proton Bank εντόπισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν τη λίστα Λαγκάρντ

Tην ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθούν ενώπιον των δύο οικονομικών εισαγγελέων οι Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης, έπειτα από προθεσμία που έλαβαν για την παροχή εξηγήσεων στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Οι δυο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχουν κληθεί ως ύποπτοι στο πλαίσιο της έρευνας για τον τρόπο αξιοποίησης της λίστας που αφορά 1.991 καταθέτες στην τράπεζα HSBC στη Γενεύη.

Η κλήση τους σχετίζεται με τη διερεύνηση του ενδεχόμενου διάπραξης αδικημάτων που αφορούν είτε την παράβαση καθήκοντος είτε την υπεξαγωγή εγγράφων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δυο εισαγγελείς, που ερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, εντόπισαν σε αυτήν στοιχεία που συνδέονται με δυο εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις. Πρόκειται για τη δικογραφία για το Βατοπέδι και τη δικογραφία για τις δανειοδοτήσεις της Proton Bank.

Έτσι τα στοιχεία αυτά θα διαβιβαστούν στους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται τις επίμαχες υποθέσεις, προκειμένου να συνεκτιμηθούν και να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο των ερευνών τους.

πηγή: http://www.kerdos.gr

–> Διαπλοκή, διαφθορά, διασύνδεση διάφορων σκανδάλων που καιρό ακούμε αλλά φως δεν βλέπουμε. Όχι ότι τώρα το ανακαλύπτουμε. Απλά ως ένα ακόμα σημάδι της σαπίλας που μας περιβάλλει και εμμένει να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s