Είναι σαν να έμεινε το αμάξι από βενζίνη κι αυτοί να αλλάζουν λάστιχο!

Μας λένε “ο έλληνας ζούσε για χρόνια πάνω από τις δυνατότητές του”,έτσι γενικά,ισοπεδωτικά. Οι πολιτικοί μας, προφανώς συγκεκριμένων χώρων, τα ΜΜΕ, οι “opinion leaders”. Σε μεγάλο βαθμό το χουν περάσει αυτό στην κοινωνία,όπως και τη διχαστική ματιά που μας χωρίζει σε στρατόπεδα,ομάδες και τόσο τους βολεύει. Κι όμως κύριοι, δε ζούσαμε όλοι στη χλιδή,δεν κάναμε όλοι ότι θέλαμε χωρίς να μετράμε το κόστος, δεν κάναμε όλοι μεγάλη ζωή ούτε ανεξέλεγκτα ανοίγματα. Εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια. Ούτε κι ευθυνόμαστε για την (σκόπιμη) αμέλειά σας να εκπαιδευτεί σωστά οι κοινωνία στα εργαλεία-δυνατότητες που δίνονταν. Ακομα δε μας εξηγήσατε γιατί δεν έγινε η παραμικρή παρέμβαση στο πάρτυ τραπεζιτών, επιχειρηματιών και χρηματιστών που είχε στηθεί και τύλιξε την κοινωνία με ψευδαισθήσεις και την οδήγησε σε μια τεράστια φούσκα. Δεν το ξέρατε; Ας μη γελιόμαστε το ξέρατε καλά. Κάποιοι το έλεγαν χρόνια και τους βγάζατε γραφικούς.

Τώρα παλεύουν οι ίδιοι που δεν προστάτευσαν και που παπαγάλίζουν το “ο έλληνας ζούσε για χρόνια πάνω από τις δυνατότητές του” να το συνδέσουν με την εξαφάνιση κάθε εργασιακού δικαιώματος και προστασίας. Τόσο προκλητικοί. Μετά τα “όλοι μαζί τα φάγαμε” που σήμαινε στην πράξη “όλοι μαζι,θα τα πληρώσετε τα χρέη που εμείς μαζέψαμε”, περνάμε σε άλλη φάση.

Εργασιακά δικαιώματα που αποκτήθηκαν τον προηγούμενο αιώνα με κόπους, αγώνα και θυσίες, σβήνονται σε ένα βράδυ, από ανθρώπους που εγκληματούν εις βάρος της κοινωνίας επί χρόνια. Το βασίζουν μάλιστα σε ένα τόσο προκλητικό επιχείρημα,προσπαθώντας να βγουν κι από πάνω. Λοιπόν αυτό δεν μπορεί να το δεχτεί κανείς λογικός άνθρωπος.

Το να συνδέσεις τα δανεικά (τοκογλυφικά μάλιστα)με το πενθήμερο και το 8ωρο είναι σαν να έμεινε το αμάξι από βενζίνη κι αυτοί να αλλάζουν λάστιχο!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s