Η μοίρα του Γκέκα!

Η ισοπαλία στο χθεσινό ματς Ελλάδα-Βοσνία, σε ένα βαρετό μάλλον ματς, ήταν ένα μάλλον λογικό αποτέλεσμα.

Αυτό που θα θυμόμαστε για καιρό είναι η φάση του 4′ όταν φάτσα με το τέρμα, ανενόχλητος ο Φάνης Γκέκας την έστειλε στο δοκάρι. Εκεί που ήμουν, η παρέα άρχισε αμέσως να τον θάβει και συνέχισε σε όλο το ματς. Στα social media τον ανέβαζαν άμπαλο, τον κατέβαζαν χασογκόλη και εγκαλούσαν τον Σάντος που τον έβαλε αντί του Μήτρογλου ή του Αθανασιάδη. Κάποιοι απορούσαν πώς δεν τον έβγαλε επί τόπου ή δήλωναν “ο Γκέκας δεν είναι ποδοσφαιριστής”,πάντα απτο πληκτολόγια και τον καναπέ τους.

Έχοντας παίξει τα πάνω από 25 χρόνια μπάλα σε ομάδες κι όχι στο play station ή στη θεωρία, έχοντας χάσει κι εγώ εύκολες φάσεις το μόνο που σκέφτομαι όταν τα ακούω είναι “τόσα ξέρουν,τόσα λένε”! Γιατί αν ακούσει κανείς ανθρώπους του χώρου, συνήθως στάζουν μέλι για το Φάνη.

Ο ποδοσφαιριστής αυτός λοιπόν είναι η χαρά του προπονητή. Ξέρει ότι έχει ένα φορ που θα κυνηγήσει αγρίως κάθε σεντερ μπακ. Που θα ψάξει το παραμικρό λάθος. Και που θα κυνηγήσει όλες τις μπάλες,κάνοντας φάσεις από φαινομενικά χαμένες μπάλες. Είναι ότι καλύτερο και για τον χαφ που οποτεδήποτε ψάξει μια μπαλιά ξέρει ότι θα υπάρχει ο Γκέκας να την ψάξει,κάνοντάς τον μάγκα και καλύπτοντας πολλές μετριότατες απόπειρες. Το έζησα δυο χρόνια σε προπονήσεις και ματς στην Καλλιθέα της Β εθνικής και της ανόδου το 2002! Τέλος μεγάλο του προσόν ότι σκοράρει με πολλούς τρόπους.

Για τους παραπάνω λόγους άλλωστε έκανε εδώ και πάνω από 8 χρόνια καριέρα σε σημαντικά πρωταθλήματα, ενώ πάντα βρίσκει νέα συμβόλαια. Για τους ίδιους λόγους είναι πολύ κοντά να χριστεί πρώτος σκόρερ της Εθνικής ομάδας αν και ντεμπούταρε μεγάλος σχετικά στα 25.

Γιατί λοιπόν όλοι τον βρίζουν; Απλά γιατί αυτή είναι η μοίρα του. Δεν είναι φορ κερκίδας αλλά ομάδας και προπονητή. Δεν έχει στο ρεπερτόριο τις φαντεζί ντρίπλες όπως ο Σαμαράς πχ. Προτιμά να παίξει οριακά,να βγει 3 φορές οφσάιντ μέχρι να ρθει η ώρα να “χτυπήσει”! Προτιμά να σπαταλά δυνάμεις ψάχνοντας το λάθος του αντιπάλου παρά περιμένοντας τη μπάλα να κάνει το κομμάτι του.

Ασφαλώς έχει και μειονεκτήματα,όλοι έχουν,αλλα δεν αξίζει αυτής της αντιμετώπισης. Ξέρει όμως καλά,χρόνοα τώρα, ειδικά στον ΠΑΟ το μαθε καλά το μάθημά του ότι ή θα τα χει καλά με την ομάδα και τον προπονητή και θα κλείσει τα αυτιά του στις θεωρίες ή θα μπει στη διαδικασία να επηρεαστεί να ψάξει απαντήσεις και να κάνει μια τρύπα στο νερό.

Ως τώρα ξέροντας τη μοίρα του επέλεξε το πρώτο. Δύσκολα στα 32 του πια να αλλάξει. Ευτυχώς.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s