Οι τρεις παράμετροι της επίσκεψης Μέρκελ!

Μεγάλο το θέμα που έχει προκύψει με την άφιξη της Μέρκελ στην Αθήνα. Ουσιαστικά προκύπτουν μια σειρά διαφορετικών παραμέτρων,με άλλη σημασία η κάθεμια αλλά όλες με βαρύτητα.

Η πρώτη παράμετρος αφορά το πολιτικό καθαρά κομμάτι. Προφανώς η Μέρκελ υπό την πίεση των εξελίξεων,έρχεται να στηρίξει την προοπτική παραμονής της χώρας μας στο ευρώ. Με τους δικούς της πάντως όρους. Ουσιαστικά είναι μια επίσκεψη με σκοπό να ηρεμήσει τις αγορές αλλά που λίγη σημασία έχει για την δική μας την καθημερινότητα.

Η δεύτερη παράμετρος, αφορά τα άνευ προηγουμένου μέτρα αστυνομο-τρομοκρατίας,που αγγίζουν τα όρια της δημοκρατίας, με ατυχείς εμπνεύσεις απαγορεύσεων συναθροίσεων και με υπερβολική καταστολή για μια ακόμα φορά. Δυστυχώς είναι φανερό ότι όλο και κερδίζει έδαφος η αστυνομοκρατία, τα μέτρα καταστολής, ο εκφοβισμός, η επένδυση στο φόβο του κόσμου. Και όλα αυτά τα καταπιεστικά για το κοινό αίσθημα και την έκφρασή του στοιχεία οδηγούν μαθηματικά στην άνοδο του φασιστικού στοιχείου αλλά και στην ξεκάθαρη αδιαφορία για την κοινωνική αποδοχή, εκ μέρους της κυβέρνησης, στοιχείο που δείχνει μια τουλάχιστον ταλαιπωρημένη δημοκρατία μας.

Η τρίτη παράμετρος, αφορά το λόγο, τον τρόπο και το ύφος της διαμαρτυρίας. Η Αριστερά, εκτός της “υπεύθυνης” που ήδη προαποφάσισε να ψηφίσει τα μέτρα, καλεί τον κόσμο,να εναντιωθεί στις πολιτικές της Μέρκελ και των πολιτικών της συμμάχων εντός κι εκτός των τειχών. Αυτό σηματοδοτεί και η παρουσία του προέδρου του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς. Η άλλη πτέρυγα η δεξιόστροφη είτε προβάλλει τις γερμανικές αποζημιώσεις και θυμάται την Κατοχή, είτε η άκρα της μορφή με εθνικιστικά παραληρήματα και σοβινιστικά,σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια.

Ελπίζω ειλικρινά να μην επικρατήσει η ατζέντα και το ύφος της Χρυσής Αυγής ΠΑΛΙ! Ελπίζω ο κόσμος να μη φοβηθεί να δείξει την αντίδρασή του ΠΑΛΙ! Για το πολιτικό σκέλος δεν ελπίζω τίποτα, όσο δεν διαπραγματευόμαστε συνολικά και πολιτικά τα υπόλοιπα θα ναι μπακαλίστικοι υπολογισμοί με νούμερα που δεν βγαίνουν και αφορούν ανθρώπους που δεν αντέχουν!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s