Κατόπιν εορτής αποσύρονται “κατηγορίες” προεκλογικές.

Τελικά, πότε πήγε ο Φωτόπουλος στον ΣΥΡΙΖΑ;

Βαρεθήκαμε να ακούμε σε όλη την προεκλογική περίοδο ότι “το βαθύ ΠΑΣΟΚ προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ”. Στην πρώτη γραμμή στον “αγώνα” για τη διάδοση αυτού του αισχρού ψεύδους, από τα πολλά που ακούστηκαν η αλήθεια είναι σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, υπήρξε η επωδός ότι ο συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Φωτόπουλος, προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Παντού άκουγες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μάζεψε “τους Φωτόπουλους”.

Επειδή οι μάσκες αργά ή γρήγορα πέφτουν, ήρθε ο ίδιος ο συνδικαλιστής λίγες μόλις μέρες μετά τις εκλογές για να αποκαταστήσει την αλήθεια, με δήλωσή του, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

Συγκεκριμένα, γινόταν πολύ μεγάλη κουβέντα ότι έφυγα από το ΠαΣοΚ, ότι προσχώρησα στο ΣΥΡΙΖΑ και μια σειρά άλλα. Λίγους μήνες πιο μπροστά συνειδητά παρουσίαζαν (κάποιοι το θεωρούσαν ως γεγονός, κλεισμένο και κλειδωμένο) ότι είχα συμφωνήσει να είμαι υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ. (…) Όσο δε για τη ΝΔ η χρήση του ονόματός μου προκειμένου να πλήξουν το ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν στη βάση : ”κοιτάτε ποιους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ…”  δηλαδή κατ’ αυτούς, τους υπεύθυνους για την κατάντια του τόπου…τους τυχάρπαστους, τους βολεμένους, τους κρατικοδίαιτους…Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα. (…) Όχι σύντροφοι ο ”αχάριστος” δεν έφυγε και δεν προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ.”

Κύριοι. Όλοι εσείς που επινοήσατε γεγονότα για να συκοφαντήσετε ανθρώπους και παρατάξεις. Όλοι εσείς που τα αναμεταδόσατε σκοπίμως. Όλοι εσείς που τα αναμασήσατε αφελώς, άκριτα και χωρίς να τα διασταυρώσετε, συμβάλλοντας στη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων. Προσβάλλατε και αδικήσατε:

α) Την κοινή γνώμη, την οποία, ηθελημένα ή άθελά σας, επηρεάσατε.

β) Τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο, ηθελημένα ή άθελά σας, πετάξατε λάσπη και του χρεώσατε πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις που δεν τον αφορούσαν.

γ) Τον Νίκο Φωτόπουλο! Άσχετα από την προσωπική γνώμη που ο καθένας μας μπορεί να έχει για αυτόν, κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά του με στρεβλό τρόπο και για να επινοήσει “γεγονότα” και “πολιτικά τετελεσμένα”.

δ) Τους εαυτούς σας (εφόσον ανήκετε απλά στην κατηγορία των αναμεταδοτών), αφού  επιτρέψατε να γίνετε φορείς της μιντιακής προπαγάνδας.

Δεν είχα ποτέ φανταστεί στη ζωή μου ότι θα έφτανα σε σημείο να υπερασπίζομαι με τόσο πάθος μια πολιτική παράταξη, της οποίας δεν υπήρξα ούτε μέλος, ούτε φανατικός υποστηρικτής στο παρελθόν, αν και έβρισκα πάντα κάποιο κοινό τόπο. Όμως τέτοιες εξόφθαλμα φασίζουσες πρακτικές, όπως η συστηματική και οργανωμένη φίμωση, παραχάραξη, χάλκευση, εσκεμμένη και εμμονική φρανκενσταϊκή μετάλλαξη και πολεμική που υπέστη ο συγκεκριμένος χώρος από τα ΜΜΕ και τους άβουλους θεατές τους και αναμεταδότες της προπαγάνδας τους, δε μπορεί να αφήνει όχι εμένα αλλά οιονδήποτε ειλικρινά δημοκράτη πολίτη αδιάφορο· ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και ιδεολογικής καταγωγής. Είναι σύμπτωμα βαθιάς νοσηρότητας της δημοκρατίας μας, εξίσου σημαντικό με την άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Όσο για τον κ. Φωτόπουλο, επειδή πάντα με ιντρίγκαρε η ανάβαση του ποταμού και όχι η άφεση στο ρεύμα του, θα τολμήσω να χαρακτηρίσω, σε πείσμα των καιρών, όχι απλά άξια ανάγνωσης αλλά  και φορτισμένη και ειλικρινή την επιστολή του, χωρίς να έχω παραστάσεις από τον βίο του. Και θα ρισκάρω ακόμη περισσότερο υποθέτοντας ότι αν είχε λερωμένη τη φωλιά του, μετά από τόσο “θράσος” και πνεύμα αντιλογίας που έχει επιδείξει και μη συνεργασίας στα κελεύσματα του κομματικού του φορέα, τα όρνεα θα είχαν ξεσκίσει ήδη τις σάρκες του. Δεν αποκλείω να βρεθεί στο μέλλον στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φωτόπουλος· στη ζωή όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς. Αλλά αυτό που παρουσιάστηκε ως τετελεσμένο γεγονός, τελικά δεν είχε συμβεί ΠΟΤΕ.

Κατά τα λοιπά, ο καθένας είναι ελεύθερος να κρίνει και στάσεις και συμπεριφορές και πρακτικές. Αρκεί να μένει στα γεγονότα και να μην τα επινοεί. Αλλιώς σε τίποτα δε διαφέρει από το μακαρίτη το Γκέμπελς.

Προφανώς δεν ελπίζω στη συγνώμη των ΜΜΕ και των κάθε λογής τηλεμαϊντανών· ούτε στη μεταμέλεια των κομματικών επιτελείων και των επικοινωνιολόγων τους που σκαρφίζονται τέτοιου είδους ψεύδη. Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά που έχουν μάθει να κάνουν για να επιβιώσουν. Αναμένω, όμως, από εσένα, αγαπητέ φίλε και αδερφέ συμπολίτη, την επόμενη φορά που θα ακούσεις κάτι στην τηλεόραση ή στο καφενείο, όσο βολικό κι αν είναι και όσο κι αν εξυπηρετεί τη δική σου θέαση της πραγματικότητας, να το διασταυρώσεις πρώτα κι όχι να το αναμασήσεις άκριτα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s