Έλληνες “κροίσοι” vs ελληνικής κρίσης. Καμία απορία;

GUARDIAN : ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΟΙΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΡΙΣΗ

Απόντες από την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού «Guardian», αρκετοί έλληνες Κροίσοι, οι οποίοι συνεχίζουν την τρυφηλή τους ζωή σαν να μη συμβαίνει απολύτως τίποτα. Μόλις τρία 24ωρα πριν…
από τις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής, η τάξη των πλουσίων της Ελλάδας δεν δείχνει να έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο απ’ την ύφεση, συνεχίζοντας απρόσκοπτα την καθημερινότητά τους και μοιράζοντας το χρόνο τους μεταξύ των νησιών του Αργοσαρωνικού και του Αιγαίου, όπου διατηρούν εξοχικά σπίτια κι επαύλεις, και του Λονδίνου.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι Έλληνες «ολιγάρχες» έκαναν τεράστιες περιουσίες από τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, τις τράπεζες και τις κατασκευές και κατόπιν επέλεξαν εν γνώσει τους να σταθούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το δημοσίευμα, το οποίο φέρει την υπογραφή της Helena Smith, υποστηρίζει ότι οι περίπου 900 εφοπλιστικές οικογένειες που ελέγχουν το 15% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου κράτησαν χαμηλό προφίλ, αναφέροντας ωστόσο ότι ο εφοπλιστικός κλάδος συνεισέφερε πάνω από 175 δισ. ευρώ σε συνάλλαγμα την τελευταία δεκαετία, την ώρα που το δημόσιο χρέος της χώρας είναι συνολικά 280 δισ.

«Την κρίση την έφεραν οι ίδιοι οι Έλληνες, γιατί άφησαν τους απατεώνες και τη διαφθορά να εξαπλωθούν», λέει ανώνυμα στην εφημερίδα ένας εφοπλιστής και μόνιμος κάτοικος της βρετανικής πρωτεύουσας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s