Σεβασμός στις γενιές που καλούνται να διαχειριστούν το βουλιαγμένο καράβι που τους κληροδότησαν!

Στην τελική ευθεία των εκλογών λοιπόν. Προσπαθώντας να ηρεμήσω από πολλά που με θυμώνουν, από φίλους και γνωστούς που όλο και περισσότερο μου κάνουν είτε επιθέσεις (λόγω ξεβολέματος, λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απλά υψηλής δεκτικότητας στην πλύση εγκεφάλου που δεχόμαστε πανταχόθεν), είτε και επιθέσεις φιλίας (νομίζοντας ότι την “επόμενη μέρα” θα τους είμαι χρήσιμος) προσπαθώ να γράφω και να συζητώ για μη πολιτικά θέματα.

Προφανώς ούτε το πρώτο στυλ επίθεσης με αφορά, εξάλλου εκφράζω τις προσωπικές απόψεις μου και δεν αποτελώ γραφείο Τύπου κανενός. Έχω απλά το θάρρος, ένα χώρο που υποστηρίζω εδώ και πάνω από δεκαετία, να το κάνω και τώρα. Όντας κριτικά αισιόδοξος. Ως προς το δεύτερο στυλ, αυτό κι αν δε με αφορά. Οι εκλογές για μένα δεν αποτελούν μέσο επαγγελματικής τακτοποίησης. Και στις 18 Ιουνίου ακόμα και με κυβέρνηση Αριστεράς προσωπικά θα έχω τα ίδια προβλήματα ανεργίας, άγχους για το μέλλον και άγχους να τα φέρει βόλτα η οικογένειά μου.

Κοντός ψαλμός αλληλούϊα λοιπόν. Μέρες έμειναν. Και μετά τις εκλογές θα δούμε και ποιός θα πάει με ποιόν. Με τι όρους και με ποιές συμφωνίες. Σαφώς και δε θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν κυβερνήσει θα πατήσει κουμπί και θα μας κάνει παράδεισο. Και ναι, θα στρογγυλέψει κάποιες θέσεις του αν χρειαστεί να συνεργαστεί με ΔΗΜ.ΑΡ και ίσως με ανοχή ΠΑΣΟΚ. Εδώ θα είμαστε, αν γίνει, να σχολιάζουμε. Όπως γράφω και παραπάνω, είμαι κριτικά αισιόδοξος.

Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, μιας και σκοπεύω να ναι το τελευταίο πολιτικό μου post πριν τις εκλογές, για μένα Κυβέρνηση Αριστεράς είναι ο Δραγασάκης, είναι ο Σταθάκης, είναι ο Δρίτσας. Είναι η δημοκρατία, είναι οι τομές στο πολιτικό σύστημα, είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο κυβέρνησης, είναι γενικά κάτι το εντελώς νέο. Δεν αντέχω άλλο τους φορείς της φθοράς, της σαπίλας και του βολέματος να μου κουνάνε το δάχτυλο. Ναι η Αριστερά δεν έχει κυβερνήσει επι χρόνια, ναι θέλει να ωριμάσει. Αυτά όλα εννοούνται και θα πρέπει να γίνουν. Και δεν περιμένω να μη γίνουν λάθη. Γι αυτό και θα μαστε εδώ για κριτική. Όπως και κριτική θα κάνουμε όταν διαγνωστεί ροπή προς το παλιό σύστημα το πελατειακό, το αποτυχημένο.

Ας σεβαστούν όλοι τις γενιές που έφτασε η ώρα να διαχειριστούν το βουλιαγμένο καράβι που τους κληροδότησαν οι ως τώρα κυβερνόντες αλλά και οι γενιές που προηγήθηκαν. Ας τη σεβαστούν λοιπόν αυτή τη νέα γενιά κι ας την αφήσουν να δώσει τη μάχη της με ριζικές αλλαγές, με ένα εντελώς νέο μοντέλο.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s