Αρχίζει το ματς!

Αρχίζει λοιπόν το Euro 2012. Σαφώς αυτή τη φορά ο κόσμος δεν το περιμένει όπως παλιότερα και το ενδιαφέρον δεν είναι τόσο αυξημένο. Παραμένει όμως ένα σημαντικό δευτερεύον πράγμα για πολύ κόσμο, μεταξύ των οποίων κι εγώ.

Ελπίζω να δούμε ωραία παιχνίδια. Με ανατροπές, με ποδοσφαιριστές σε καλή φόρμα και να το ευχαριστηθούμε. Είναι πολύτιμο να έχουμε 2-3 ώρες ευχαρίστησης την ημέρα αυτό το μήνα. Θα αποτελέσει ανάσα.

Για την Εθνική μας, η παρουσία της και μόνο είναι μεγάλη επιτυχία. Ειδικά αν αναλογιστούμε για ποιό ελληνικό ποδόσφαιρο μιλάμε. Οι ποδοσφαιριστές της έχουν κίνητρο να δώσουν μια πρόσκαιρη έστω χαρά στον κόσμο. Έχουν ένα προπονητή σοβαρό και θεωρώ ότι θα ναι μια αξιοπρεπέστατη παρουσία. Αν μπορέσει να περάσει και τον όμιλο, θα ναι τεράστια επιτυχία.

Γενικότερα για το Euro ως φαβορί εμφανίζονται Ισπανία,Γερμανία και Ολλανδία. Οι ισπανοί δεν έχουν τη συνοχή του Μουντιάλ, δεν έχουν Βίγια, δεν έχουν Τόρες στην κατάσταση που ήταν τότε και έχουν και κάποια εσωτερικά προβλήματα. Επίσης ο κορμός της ομάδας είνα εξουθενωμένος από τα πάρα πολλά ματς εντός κι εκτός Ισπανίας. Οι Γερμανοί δείχνουν το πρώτο φαβορί. Αν περάσουν τον δύσκολο όμιλο μετά δύσκολα θα φρενάρουν πριν τον τελικό. Το ίδιο ισχύει με την Ολλανδία, με την σημείωση πάντως ότι είναι μια ελαφρώς λουζερ ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Ως εκπλήξεις περιμένω την Γαλλία, με ένα σχετικά εύκολο όμιλο και τη δυνατότητα για καλή διασταύρωση αμέσως μετά. Κοινώς μπορεί χωρίς υπερβάσεις να πάει στα ημιτελικά και μετά όλα γίνονται. Οι Ρώσοι επίσης με το πλεονέκτημα ότι για εκείνους είναι τώρα φουλ σαιζόν, ότι έχουν μια ομοιογενή και δουλεμένη ομάδα και ένα πολύ καλό και γρήγορο ρυθμό, το κλειδί θα είναι λογικά ο προημιτελικός. Κρατάω κι ένα παραθυράκι για τη Σουηδία.

Κατά τα άλλα δεν ξέρω αν μπορούμε να περιμένουμε εκπλήξεις και νέα πράγματα ως προς τις τακτικές. Πλέον όλοι μπορούν να διαβάσουν όλους. Ουτε είναι κι εύκολο να ανακαλύψουμε νέους ποδοσφαιρικούς ήρωες. Ελπίζω να ζήσουμε τουλάχιστον κάποιες ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες. Από αυτή τη σκοπιά θα δούμε το Euro και θα είμαστε σε…επιφυλακή να τις αναγνωρίσουμε, να τις καταγράψουμε και να τις συζητήσουμε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s