Υποκρισία, ισοπέδωση και διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας (με αφορμή τον χυδαίο Κασιδιάρη)

Με αφορμή το σημερινό περιστατικό με την χυδαία και φασιστική επίθεση του Κασιδιάρη σε Λιάνα Κανέλλη και Ρένα Δούρου, δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις.

Πρώτον ότι η Αριστερά έχει πεδία που μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις της. Έχει τομείς που οι θέσεις είναι πολύ κοντά και πρέπει να αξιοποιηθούν αυτοί, οι όσοι είναι, κοινοί τόποι.

Δεύτερον ότι η Ακροδεξιά και οι φασίστες δεν αλλάζουν με το να μπουν στη Βουλή. Αντιθέτως συνεχίζουν με τις πρακτικές που έχουν γαλουχηθεί. Όσοι ξαφνιάζονται σήμερα είτε κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους είτε ζούσαν σε μια άλλη πραγματικότητα. Ας αναλογιστούν μόνο ότι η προεκλογική εκστρατεία της Χ.Α είναι οι καθημερινές δολοφονικές επιθέσεις κάθε βράδυ σε δρόμους της Αθήνας (και όχι μόνο).

Τρίτον, το ότι τα ΜΜΕ σήμερα προβάλλουν αυτό που έγινε ενώ έκαναν γαργάρα τα καθημερινά φαινόμενα, επίσης λέει πολλά για τη δημοκρατία μας.

Τέταρτον, με μια βόλτα σε blogs και social media θα συναντήσετε πολλούς υποστηρικτές της ΝΔ αλλά δυστυχώς και του ΠΑΣΟΚ που λένε ότι “όταν έκαναν τα ίδια στον Χατζηδάκη δε μιλούσατε”! Ποιοί; Αυτοί που όλα εκείνα τα χρέωναν στην Αριστερά, ενώ ήξεραν καλά για το αβγό του φιδιού. Πολλοί μιλούν για το Σύνταγμα και τους Αγανακτισμένους και για το σύνθημα “να καεί το μπουρδέλο η Βουλή” κατηγορώντας και πάλι την Αριστερα για το ότι έκατσε να ακούσει τι γίνεται στην Πλατεία. Η ερώτησή μου είναι, πρώτον πόσοι από αυτούς είχαν πάει για να ακούσουν,να δουν και να συζητήσουν; Πόσοι έχουν ιδία άποψη; Κι επίσης ποιός όντως φταίει. Εκείνος που πήγε, άκουσε, συζήτησε, συμφώνησε ή διαφώνησε (κυρίως με την κάτω πλατεία) ή εκείνος που γύρισε την πλάτη στο πρόβλημα, στην οργή, στην απελπισία του κόσμου. Ιδιαίτερα δε, όταν έχει και ευθύνες για τα αίτια αυτής της οργής. Αν και για να πω την αλήθεια,περίμενα αυτές τις αντιδράσεις. Δυστυχώς έτσι μεγάλωσε αυτό το πρόβλημα. Επειδή κάποιο το χρησιμοποιούσαν όπως τους βολεύει για μικρόπολιτικά οφέλη.

Για τα σχόλια σε δεξιά blogs “να αγιάσει το χέρι του” ας μη μιλήσουμε. Έχει και η ΝΔ τις συνιστώσες της όλοι το ξέρουμε αυτό. Και ξέρουμε και τι να περιμένουμε από κάθεμιά από αυτές!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s