Ο φασισμός της ισοπέδωσης και η ευκολία του πληκτρολογίου!

Διαβάζω διαρκώς άρθρα που επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ. Καμία έκπληξη δε μου κάνει ασφαλώς. Η αλήθεια είναι ότι μερικά, με τις διαστρεβλώσεις των θέσεων, με τον ισοπεδωτικό τους τρόπο με θυμώνουν. Αλλά από την άλλη καταλαβαίνω ότι όσο πιο πολλές είναι οι επιθέσεις, όσο πιο αηθείς και όσο πιο πανικόβλητες τόσο οι οιωνοί είναι καλύτεροι ενόψει των εκλογών και κυρίως ενόψει της επόμενης μέρας για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βλέπω ότι τα περισσότερα προέρχονται από συγγραφείς και μέσα, πολύ κοντά στις “δυνάμεις της ευθύνης” που μας κυβέρνησαν εδώ και πολλά χρόνια και θέλουν πάλι να μας σώσουν. Λογικότατο. Επίσης αναπαράγονται (ενίοτε κατά συρροή) από χρήστες των social media και των blogs οι οποίοι έχουν στενή σχέση και με τη ΝΔ όσο και με το ΠΑΣΟΚ. Σχέση πολύ στενότερη από του ψηφοφόρου ή του απλού μέλους με καθαρά ιδεολογικά κριτήρια. Κι αυτό πολύ λογικό.

Το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς, λοιδορούν έτσι, πώς τσουβαλιάζουν τόσο φασιστικά ένα κομμάτι πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που κοιτάζει Αριστερά. Διαπιστώνω ότι οι νέοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στατιστικά οι αριθμοί λένε ότι πρόκειται για τις πιο παραγωγικές ηλικίες, ότι έχει πρωτιά στις ομάδες με μεγαλύτερο μορφωτικό επίπεδο και με μεγαλύτερη πρόσβαση στην ενημέρωση, αρθρογραφικά αποκτούν την ταμπέλα των “βολεμένων” πρώην ΠΑΣΟΚων που “έτρωγαν με χρυσά κουτάλια” και που τώρα τους στενοχώρησε το μνημόνιο. Πέρα από την ουσία του επιχειρήματος (κοινώς ποιοι πραγματικά έχουν πληγεί από την κρίση και τη συνταγή μνημονίου) υπάρχει και η αίσθηση της πραγματικότητας. Πολύ θα θελα έστω ένα από αυτούς που αρθρογραφούν έτσι ισοπεδωτικά να τον κάνω μια βόλτα στα στέκια μου, να τον συστήσω στην οικογένειά μου και σε φίλους. Το 80% αυτού του περιβάλλοντός μου ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και τώρα αποχωρεί.

Και θα θελα αφού τους γνωρίσει να μου υποδείξει ποιοί από αυτούς είναι βολεμένοι. Ποιοί έφαγαν με χρυσά κουτάλια. Να το πει κοιτώντας τους κατάματα. Γιατί η ισοπέδωση είναι το πρώτο βήμα του φασισμού! Οσο για εκείνους που αναπαράγουν τα σχετικά δημοσιεύματα και που πολλοί από αυτούς είναι φίλοι ή γνωστοί, πριν το κάνουν ας σκεφτούν καλά, αξίζει να προσβάλλουν έτσι ανθρώπους που γνωρίζονται χρόνια και ξέρουν αν είναι βολεμένοι ή αν είναι προδομένοι; Εξάλλου μπροστά από ένα υπολογιστή μέσω πληκρολογίου είναι εύκολο να το κάνεις. Κατάματα όμως;

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s