Όσο ξεβολεύονται, τόσο προκαλούν περισσότερο!

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, της πρώτης, άκουσα για πρώτη φορά τη φράση «καλύτερα οι χορτασμένοι στην εξουσία παρά οι πεινασμένοι (υπάρχει και η version διψασμένοι) που θα τα σκουπίσουν (ή φάνε ή βολέψουν) όλα». Πίστεψα ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα.

 

Από όταν όμως έγινε ορατό το σενάριο «Κυβέρνηση Αριστεράς» να μην είναι και τόσο επιστημονικής φαντασίας, αυτή η φράση άρχισε να έρχεται όλο και συχνότερα στα αυτιά μου και μάλιστα από πολλές πηγές.

 

Αρχικά γελούσα. Όσο όμως το έβλεπα να πολλαπλασιάζεται ομολογώ πώς θύμωσα πολύ. Ειδικά όταν το άκουγα από ανθρώπους που είχαν επενδύσει το χρόνο και το μυαλό τους προσκολλημένοι σε αυτό το σάπιο δίπολο και τους δορυφόρους του που εδώ και δεκαετίες έχει θεμελιώσει και δομίσει τη σημερινή Ελλάδα, το σημερινό πρόβλημα και ασφαλώς τις σημερινές νοοτροπίες που γίνεται αγώνας για να αλλάξουν.

 

Θα μου πει κανείς, γιατί θυμώνεις; Θυμώνω γιατί το βρίσκω μέγιστη αδικία να μπαίνουν στην ίδια ζυγαρία όσοι εδώ και χρόνια είχαν τα γένια και τα χτένια με όσους ήταν, ας μην πω στο περιθώριο, αλλά πάντως σίγουρα στην…απέξω. Ειδικά όσοι ήταν εκ πεποιθήσεως στην απέξω αυτού του πάρτυ. Θυμώνω γιατί όσοι μαθημένοι και γαλουχημένοι στο να λειτουργούν με τις δηλητηριασμένες νοοτροπίες κρίνουν εκ των προτέρων ως ομοίους τους όσους διεκδικούν την αλλαγή στη σημερινή δομή.

 

Θυμώνω γιατί δεν δέχομαι να με θεωρεί κανείς πριν δει πώς πολιτεύομαι, πριν δει τη δραστηριότητά μου και τον ηθικό μου κώδικα, πριν δει πώς διαχειρίζομαι μια κάποια, μια οποιαδήποτε εξουσία ως ένα ακόμα με σάπια νοοτροπία. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να με θεωρεί διεφθαρμένο. Δεν το χω δώσει αυτό το δικαίωμα ως νέος άνθρωπος αλλά κι ως πολίτης.

 

Οι γενικεύσεις και η ισοπέδωση είναι νομίζω τυπικό δείγμα φασιστικής και αλλαζονικής συμπεριφοράς. Δεν μπορώ να τη δεχτώ. Ούτε καν να την ανεχτώ. Για κάθε πολίτη βολεμένο ή για κάθε πολιτευτή διεφθαρμένο ναι υπάρχει και το αντίπαλο δέος. Ο πολίτης ή ο πολιτικός με αξιοπρέπεια και με αξίες.

 

Το μόνο που με καθησυχάζει είναι ότι για να πληθαίνουν αυτές οι φωνές με αυτές τις εξοργιστικές θέσεις, σημαίνει ότι έχουν πραγματικά αγχωθεί. Βασικά έχουν πανικοβληθεί. Οπότε υπομονετικά θα της ανταπαντώ με επιχειρήματα και με το δόγμα «καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται». Λίγες μέρες έχουν μείνει για να πάρουν πληρωμένη απάντηση όσοι επιμένουν να αντιμετωπίζουν την κοινωνία με αυτό τον τρόπο σκέψης και αυτή τη νοοτροπία.

 

Οπότε ως τις 17 του μήνα οι προκλήσεις και οι επιθέσεις είναι ευπροσδεκτές. Μετά τα ψέματα και τα παραμύδια (κυριολεκτικά) τελειώνουν!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s