Αποτελεσματική διαχείριση της ανόδου προς αποφυγή αντίστοιχης καθόδου

 

Μου κάνει εντύπωση πόσο ζεστά έχουν πάρει το θέμα του ΣΥΡΙΖΑ άνθρωποι που είτε δεν ήταν στο χώρο είτε απλά ψήφιζαν σιωπηλοί. Τότε που είμασταν 3 κι ο κούκος εμείς της Αριστεράς της Προόδου και της Οικολογίας… Τώρα «αγάπησαν» πολλοί το ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό είναι ένας μεγάλος κίνδυνος. Δεν είναι όλοι αγνοί θαυμαστές και πιστοί φίλοι. Υπάρχουν και οι γνωστοί- άγνωστοι που πάνε με το ρεύμα. Γιατί αν είναι να κάνει ο Τσίπρας κι ο ΣΥΝ ότι έκαναν οι άλλοι τόσα χρόνια με αυλικούς, γλείφτες κλπ, τότε είναι τσάμπα ο κόπος μας.

 

Από κει και πέρα θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει πολύ διαφορετικά την κοινωνία σε σχέση με το τωρινό σύστημα εξουσίας που κυριαρχεί πολλές δεκαετίες τώρα μεν,αλλά δε μπορεί να πατήσει ένα κουμπί και να αλλάξουν όλα αύριο το πρωί. Και είναι παρα πολύ βασικό να παραμείνει καθαρός και μακριά από τις σειρήνες, γιατί αυτό είναι το ουσιαστικό του πλεονέκτημα. Να μείνει έξω από το σύστημα αυτό. Να αφανίσει τις νοοτροπίες αυτού του συστήματος και να φτιάξει ένα νέο, με βάση τις ιδέες, τις θέσεις και τις επιταγές μιας σύγχρονης αριστεράς.

 

Καιρό τώρα λέω ότι στην πολυφωνία και την ελευθερία έκφρασης που πάντα υπήρχε (και καλά έκανε) θα πρέπει να υπάρξει ειδικά τώρα μια οργάνωση και να επικρατήσουν οι φωνές που είναι ουσιαστικές και δεν φωνάζουν μόνο από συνήθεια. Για παράδειγμα μια τέτοια φωνή είναι του Δραγασάκη. Ο ΣΥΝ περνάει από μια φάση αντιπολιτευτικής δραστηριότητας σε μια φάση διακυβέρνησης. Αυτό θα φέρει σκληρή, πολλές φορές κακόπιστη κριτική, πολλούς δήθεν φίλους αλλά και μεγαλύτερες ευθύνες. Είναι κρισιμότατο να γίνει σωστή διαχείριση αυτών των νέων δεδομένων.

 

Όσο για τις συνεντεύξεις στα διεθνή ΜΜΕ του Τσίπρα για τις οποίες γίνονται μεγάλες αναλύσεις και επικρίσεις, είναι λογικό, η Ευρώπη τώρα προσπαθεί να μάθει με ποιόν θα χει να κάνει ίσως στις 18 Ιουνίου. Και είναι σημαντικό να τους ταρακουνήσει μεν αλλά όχι να τους τρομοκρατήσει. Εχει μια λεπτή μεν αλλά πολύ βασική διαφορά όταν επίκειται μια νέα, συνολική όπως εμείς θέλουμε διαπραγμάτευση.

 

Γενικά ο επόμενος μήνας θα κρίνει πολλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και για το πως διαχειρίζεται αυτό το ρεύμα που έχει. Πίστωση χρόνου εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει. Είναι άμεση η ανάγκη οργάνωσης της παρουσίας του και χάραξης στρατηγικής πρώτου χρόνου (την επομένη των εκλογών) και δεύτερου χρόνου (μακροπρόθεσμα). Υπάρχει μια βάση- πρόγραμμα, αυτές τις μέρες το οικονομικό του επιτελείο είναι σε Γαλλία και Γερμανια για να παρει τεχνογνωσία και να επεξεργαστεί τις θέσεις του με το Ευρωπαϊκό Κόμμα της Αριστεράς.

 

Ας περιμένουμε λοιπόν πως θα διαχειριστεί την επόμενη μέρα ΑΝ βγει πρώτος. Κι ας πιέζουμε όσοι είμαστε στο χώρο να μη χαθεί η μπάλα απτην ξαφνική…χαρά κι από την απότομη άνοδο. Γιατί όπως απότομη μπορεί να ναι μια άνοδος άλλο τόσο μπορεί να ναι και μια κάθοδος…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s