Ανάσταση αγνοείται!

Μπήκε λοιπόν και η Μεγάλη Εβδομάδα. Με ημερομηνία εκλογών να μην έχει ακόμα ανακοινωθεί, με απεργίες να δημιουργούν εντάσεις και με την προεκλογική περίοδο να ζεσταίνεται σιγά σιγά.

Υπάρχει κάτι που να μας υποψιάζει ότι υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ όμως; Ότι έρχεται μια…Ανάσταση;

Παρακολουθώντας τη δραστηριότητα των πολιτικών μας ηγετών, σε πιάνει από μαράζι έως απελπισία. Βενιζέλος- Σαμαράς ακολουθούν την πεπατημένη με κινήσεις και φρασεολογία που εξηγούν πολύ καλά γιατί είναι μακριά από την κοινωνία. Ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν και φέρονται λες και βρισκόμαστε κάπου στη δεκαετία του 90 ή αρχές του 2000. Αγκαλιά με τα κεντρικά ΜΜΕ που αγωνιούν να τους προσφέρουν σωσίβιο ελπίζοντας και σε ανταπόδοση ασφαλώς.

Η Κυβέρνηση με αφορμή την απεργία της ΠΝΟ δείχνει πόσο ακατάλληλη και ανίκανη είναι σε συνθήκες κρίσης που απαιτούν καλούς,γρήγορους και ουσιαστικούς χειρισμούς και καλές διαπραγματευτικές ικανότητες. Οι δε συνδικαλιστές πόσο στερούνται φαντασίας και φρέσκων ιδεών με όραμα πλατιών κοινωνικών συμμαχιών κι όχι αποσπασματικών κινήσεων της τελευταίας στιγμής.

Καμμένος και Καρατζαφέρης βγαλμένοι από τους χειρότερους εφιάλτες κάθε ανθρώπου με σύγχρονη σκέψη και στοιχειώδη προοδευτική ματιά “σπρώχνουν” την πολιτική ατζέντα όλο και πιο δεξιά, όλο και πιο συντηριτικά, κάνοντας στην ουσία προεκλογικό αγώνα για τη Χρυσή Αυγή. Η οποία δεν χρειάζεται πια να κινείται καν. Περιμένει έχοντας στρωμένο χαλί από τους δύο “ανταγωνιστές” αλλά και από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που επενδύουν στο φόβο και στην πόλωση με στόχο την ενεργοποίηση συντηρητικών ή φοβίκών ενστίκτων και αντανακλαστικών.

Η δε Αριστερά επιμένει να αρνείται αυτό που της ζητά, ίσως για τελευταία φορά, ο κόσμος. Κάποια ενότητα. Προφανώς μια συνολική ενότητα είναι άτοπη. Υπάρχουν σοβαρές διαφορές, ουσίας. Αλλά σε 4-5 στοιχειώδη; Σαν μια κίνηση για να βρει η χώρα βηματισμό απεγκλωβισμού; Ούτε αυτό. Κάθε ενωτική πρόταση πέφτει στο κενό. Με την Παπαρήγα να περνά τη λογική σε άλλα επίπεδα ισχυριζόμενη ότι αρνείται συνεργασία επειδή “δεν μπορούμε να αφήσουμε την αντιπολίτευση στη Δεξιά”!

Ως προς την ατομική προεκλογική κινητικότητα; Λίγα πράγματα, λίγες κινήσεις, ελάχιστα φρέσκα πρόσωπα και μια από τα ίδια σε επίπεδο επικοινωνίας. Όσοι κοιτούν προς τα social media έστω και τώρα το κάνουν με την κλασσική παλαιοκομματική συνταγή, ουσιαστικά αγνοώντας τη φύση και τις δυνατότητες του εργαλείου αυτού. Οι υπόλοιποι απλά σιωπούν κι αποφεύγουν κάθε επαφή που μπορεί να είναι οδυνηρή λόγω αντιδράσεων. Οι μόνοι που κινούνται είναι οι δημοσκόποι, με καταιγιστικό ρυθμό δημοσκοπήσεων που για ένα μόνο πράγμα μας διαβεβαιώνουν: Όλα είναι ρευστά και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι έχουν στο μυαλό τους οι οργισμένοι, απογοητευμένοι, ζορισμένοι και μπερδεμένοι έλληνες ψηφοφόροι. Πάμε σε εκλογές με όλα τα σενάρια ανοιχτά.

Η δική μας Ανάσταση αγνοείται λοιπόν!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s