10.000 αρνιά για το κίνημα … του Ανωγειανού Οφτού!

10.000 αμνοερίφια θα δοθούν στην αγορά της Κρήτης από το σύνολο των περίπου 20.000 που θα σφαγούν για το Πάσχα από τους κτηνοτρόφους των Ανωγείων.

Στο δρόμο που χάραξε το κίνημα της πατάτας πορεύονται οι Ανωγειανοί Κτηνοτρόφοι! Στην προσπάθεια του να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή τιμή πώλησης των αρνιών, δίνοντας φθηνό, ποιοτικό κρέας στην Πασχαλινή αγορά και στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα πως καταναλωτές και κτηνοτρόφοι μπορούν επ΄ωφελεία να συνεργαστούν, κόβοντας τους μεσάζοντες, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ανωγείων, στήνει το κίνημα του Ανωγιανού Οφτού!

10.000 αμνοερίφια ετοιμάζονται να δοθούν στην αγορά της Κρήτης από το σύνολο των περίπου 20.000 που θα σφαγούν για το Πάσχα από τους κτηνοτρόφους των Ανωγείων. Πρόκειται για αρνιά γάλακτος ελευθέρας βοσκής, βάρους 9/ 13 κιλών, με πιστοποιητικά σφαγής που θα πωλούνται προς 6,80 ευρώ το κιλό.

Ήδη η πρώτη συμφωνία με το Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης έχει κλείσει, όπως αποκαλύπτει το CRETALIVE και τα αρνιά αφού σφαγούν παρουσία εκπροσώπου του σωματείου θα μοιραστούν μπροστά από την είσοδο της Περιφέρειας Κρήτης το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης από τους κτηνοτρόφους.

Ο σύλλογος υπαλλήλων έχει αναλάβει τη δέσμευση να κοινοποιήσει με mail στους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους την προσφορά, να συγκεντρώσει τον αριθμό όσων επιθυμούν και να τα μοιράσει στους υπαλλήλους. Το ενδιαφέρον που υπάρχει είναι ήδη πολύ μεγάλο, παρότι η συμφωνία κλείστηκε μόλις προχτές.

“Επιλέξαμε το συγκεκριμένο σύλλογο για να ξεκινήσουμε το δικό μας κίνημα, κίνημα του Ανωγειανού Οφτού, όπως το λέω εγώ”, λέει στο CRETALIVE το μέλος του Δ.Σ του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ανωγείων, Βασίλης Σμπώκος “για δύο λόγους: ο πρώτος γιατι είναι παγκρήτιος σύλογος και έχουμε άμεση σχέση μαζί του, καθώς τα ζώα μας υπάλληλοι της Περιφέρειας Κρήτης τα ελέγχουν κι έχουν την ευθύνη σφαγής και διακίνησης τους και ο δεύτερος το ότι θέλαμε σε αυτή τη δύσκολη, λόγω κρίσης κατάσταση, που οι Δημόσιοι Υπάλληλοι έχουνε χάσει την αγοραστική τους δύναμη, να στείλουμε ένα μήνυμα ότι μπορούν να μη στερηθούν από το γιορτινό τραπέζι τον παραδοσιακό οβελία!”.

Το ενδιαφέρον και από άλλους συλλόγους είναι πολύ μεγάλο, ήδη κοντά σε συμφωνία είναι και με το Σύλλογο Εργαζομένων του Βενιζελείου Νοσοκομείου και οι Ανωγειανοί Κτηνοτρόφοι, πάντα μπροστάρηδες και πρωτοπόροι, είναι αποφασισμένοι να διευρύνουν το κίνημα του Ανωγειανού Οφτού!

πηγή: cretalive.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s