Δέκα πρακτικά, άμεσα εφαρμόσιμα σημεία- αιτήσεις για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού

Από τώρα κι ως το Φλεβάρη όπως πάει υπάρχει χρόνος για πίεση και προσπάθεια να ζητήσει ο υγιής πολιτικός κόσμος, ο προοδευτικός και κυρίως το πολιτικό προσωπικό που αντιλαμβάνεται τι ζητάει η κοινωνία για να μπορέσει ξανά να “ακούσει” το πολιτικό σύστημα. Για να μπορέσει και παλι ο κόσμος να αρχίσει να εμπιστεύεται την πολιτική. Και για να γίνει αυτό, πρέπει η πολιτική να περάσει από τη θεωρία στην πράξη και να επανέλθει στην πραγματική της έννοια.

Περιμένω από τις προοδευτικές δυνάμεις, με αναφορές στην κοινωνική ευημερία, στην πρόοδο, την δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, την ισονομία, τους ενεργούς πολίτες, την οικολογία, τα κινήματα, την κοινωνική αλληλεγύη μα πάνω από όλα την αξιοκρατία, την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια να βγουν και να ζητήσουν απλά, συγκεκριμένα αλλά καίρια σημεία αλλαγής του πολιτικού σκηνικου και της εκλογικής και πολιτικής διαδικασίας.

1. Εκλογές με απλή αναλογική
2. Ποσόστωση στα ψηφοδέλτια σε γυναίκες, ατομα κατω των 40 ετών, πρωτοεμφανιζόμενους σε ψηφοδέλτια βουλευτικών εκλογών
3.Καταθεση προεκλογικου προυπολογισμού καθε υποψηφίου με πλαφόν χαμηλό και έλεγχο πριν και μετά.
4. Να συνυπογραφουν αυτές οι προτάσεις από κάθε κόμμα, κίνημα ή σχηματισμό προοδευτικό, της Αριστεράς (εντός ή εκτός Βουλής) και από μεμονωμένες προσωπικότητες ή ανεξαρτητους βουλευτές
5.Κατάθεση προγραμματικής βάσης για συζήτηση με κόμματα της Αριστεράς και εν γένει προοδευτικά, προεκλογικά με διάθεση συνεργασίας στα σημεία συμφωνίας μετεκλογικά υπό μορφή ενός συνασπισμού κομμάτων (εξουσίας ή αντιπολίτευσης)
6.Συσχέτιση της συνδικαλιστικής δράσης με την εκλογική παρουσία, με κενό διάστημα ετών μεταξύ της λήξης της όποιας συνδικαλιστικής δράσης από τη δυνατότητα εκλογής σε θέση δημόσιας διοίκησης. Στο ίδιο πλαίσιο και οι ανώτατοι λειτουργοί στα διοικητικά πόστα.
7.Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας πλην της ελευθερίας έκφρασης πολιτικών θέσεων και απόψεων.
8. Πρωτοβουλίες για συνεργασία στην πράξη με ευρωπαϊκές δυνάμεις που κινούνται στο ίδιο προοδευτικό πλαίσιο, για αλλαγή συσχετισμών στην Ε.Ε με στόχο μια Ευρώπη φιλική στους λαούς της κι όχι καταπιεστική προς αυτούς όπως τώρα και χρόνια συμβαίνει.
9.Κατάργηση της παραγραφής παράνομων πράξεων ιδιαιτέρως για οικονομικά θέματα και θέματα δημόσιας διοίκησης.
10.Ανοιγμα θέματος με κινήσεις και πρακτικές λύσεις άμεσα εφαρμόσιμες για αναδιανομή του πλούτου, των εξουσιών, αναδιάρθρωση της δικαιοσύνης, του τραπεζικού συστήματος και του κοινωνικού κράτους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s