Ωριμότης μηδέν!

Διαβάζω στο vima.gr: “Μια ατμόσφαιρα υπόκωφης έντασης υπήρξε στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, καθώς το άρθρο των τριών υπουργών (Αννα Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδος, Ι. Ραγκούσης) πυροδότησε πολύ σκληρά σχόλια από πολλούς υπουργούς, αλλά οι τόνοι της συζήτησης δεν ανέβηκαν σε καμία στιγμή.”

Από κάτω αναλύονται οι διάλογοι των Υπουργών σχετικά με το αν είναι σωστό να μιλάνε έτσι μεταξύ τους, ποιός μίλησε πρώτος, ποιός έκανε την αρχή, ποιός είναι λιγότερο υπεύθυνος από τον άλλο και άλλα παρόμοια. Όλα αυτά σε Υπουργικό Συμβούλιο 2 μέρες πριν την ψήφιση κρίσιμου νομοσχεδίου (που έχει φέρει κοινωνική κατακραυγή), 5 μέρες πριν από Σύνοδο Κορυφής στην Ε.Ε για λύση στο θέμα του χρέους μας και 15 μέρες πριν τη G-20 που δεν αποκλείεται μετά από μια διαφαινόμενη αναβολή απόφασης στις 23 να κληθεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Εμένα πάντως αυτό δε μου μοιάζει για Συμβούλιο Υπουργών. Μοιάζει περισσότερο με τάξη σχολείου που μαλώνουν μεταξύ τους τα παιδάκια.

Είναι οφθαλμοφανές ότι οι συγκεκριμένοι (όπως κι ένα μεγάλο μέρος των υπολοίπων) δεν έχουν ούτε την ωριμότητα ούτε και τις προθέσεις να κάνουν την έκπληξη και να φερθούν όπως δεν φέρθηκαν πολλά χρόνια τώρα. Η πίεση που τους ασκείται μόνο πανικό τους προκαλεί και έχει γίνει σαφές ότι δεν έχουν τη…στόφα για να ανταποκριθούν.

Το ερώτημα είναι, ο κόσμος ως πότε θα πληρώνει αυτή την ανωριμότητα και την αδυναμία λήψης σοβαρών και με συνέπεια σε βάθος χρόνου αποφάσεων;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s