Μία ερώτηση κύριοι υπουργοί

12-5-2011

«Ο κ. Παπουτσής πώς κοιμήθηκε χθες;», ήταν η ερώτηση στο πάντα κοφτερό σχόλιο, που εμφανίζεται δεξιά στη σελίδα του protagon.gr. Αν επιτρεπόταν και εκεί σχόλια θα είχα προσθέσει κι εγώ κάτι. «Οι άλλοι Υπουργοί πώς κοιμήθηκαν χθες;», θα ρωτούσα. Όχι από ανησυχία αλλά από περιέργεια. Δηλαδή με τα όσα έμαθαν ότι έγιναν χθες στους δρόμους και τα όσα πρόλαβαν ν’ ακούσουν ή να δουν σήμερα νοιώθουν καλά;

Από όσο κατάλαβα ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης ήταν από αυτούς που πριν ακουμπήσουν το κεφάλι στο μαξιλάρι τα έχουν καλά τακτοποιημένα στο μυαλό τους. Όπως δήλωσε το πρωί στο Σκάι νομίζω, με πολλή άνεση: «Είναι παιδιά που συγκρούονται μεταξύ τους. Οι αστυνομικοί ήταν επί 4 μήνες σε συγκρούσεις στην Κερατέα δεχόμενοι μολότοφ, είναι άνθρωποι και αυτοί που έχουν αντοχές. Υπάρχουν ομάδες που πιστεύουν στην τυφλή βία»!!! (Τα θαυμαστικά δεν είναι για τον κ. Χάρη αλλά για τους ανθρώπους που μου εκθείαζαν τώρα τελευταία το μυαλό και τον πολιτικό λόγο του συγκεκριμένου Υπουργού).

Εντάξει λοιπόν αυτός τόσα κατάλαβε. Οι άλλοι όμως; Ο κ. Βενιζέλος, η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Χυτήρης, ο κ. Λοβέρδος και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του Υπουργού Δημόσιας Τάξης δεν αισθάνονται ότι τα χθεσινά επεισόδια τους αγγίζουν και αυτούς; Για να μην κάνουν όμως πως δεν κατάλαβαν ας τους θέσουμε υπόψη κάποια στοιχεία, ελεγμένα και ας σκεφθούν πώς πρέπει να αντιδράσουν
Χθες παράλληλα με τη διαδήλωση και τα «μεθεόρτια» στα νοσοκομεία ομάδες ακροδεξιών, με την παρουσία των Μ.Α.Τ. σάρωσαν την περιοχή από Γ’ Σεπτεμβρίου έως και κάτω από την οδό Αχαρνών χτυπώντας μετανάστες και σπάζοντας τις περιουσίες τους, τρομοκρατώντας οι παληκαράδες ακόμη και τα μικρά παιδιά. Εκεί, για τους αγαπημένους αστυνομικούς δεν έγινε τίποτα παράτυπο, μια επιχείρηση καθαριότητας με ευπρόσδεκτους εθελοντές κάποιους υπερ-πατριώτες.

Στα νοσοκομεία εμφανίστηκαν αστυνομικοί και μάλιστα στη Νίκαια ανώτερος αξιωματικός που ζήτησε τα ονόματα και εκεί τον έσπρωξαν (και όχι ότι τον έδειραν, παρόλο που και αυτό, το να την πέφτουν πολλοί σε έναν δεν είναι σωστό) αγανακτισμένοι συγγενείς γιατί τους ειρωνεύθηκε.

Δεν είναι «παιδιά που συγκρούονται» όπως λέει ο άλλος. Ο βαριά τραυματισμένος είναι 31 ετών. Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται κι άλλος 29 ετών. Οι τραυματίες είναι βεβαιωμένα περισσότεροι από 34. Δεν ήταν τίποτα «γνωστοί ταραξίες» από τη στοχοποιημένη συνοικία που έκαναν επεισόδια για τα επεισόδια. Ο άνθρωπος αυτός ήταν από επιτροπή γειτονιάς (σαν να λέμε Τουπαμάρος και χειρότερα) συγκεκριμένα από το Πάρκο της Οδού Πατησίων. Εκεί που αντιστάθηκαν στον (πρώην) Δήμαρχο Κακλαμάνη ή Ομέρ Πριόνη. Τότε όμως ήταν χρήσιμοι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τώρα τους ανοίγουν τα κεφάλια.
Γίνεται προσπάθεια να πειστεί ο κόσμος ότι αν θα κατεβαίνει σε διαδηλώσεις να υπολογίζει σε σκληρότατη αντίδραση από την Αστυνομία, δηλαδή να είναι από πριν τρομοκρατημένος. Ήδη υπάρχουν μαρτυρίες για περιπολικό στην οδό Αμερικής που χθες, μετά τον τραυματισμό του ανθρώπου, σαν να μην είχε συμβεί κάτι, έκανε όπισθεν για να πέσει με δύναμη επάνω σε κόσμο.

Τελευταία νέα που έχω λένε ότι από το νοσοκομείο της Νίκαιας έκαναν έκκληση όσοι νοσηλεύθηκαν χθες και έφυγαν εξαιτίας της παρουσίας των αστυνομικών με πολιτικά να επισκεφθούν γιατρό γιατί ακόμη η κατάστασή τους πρέπει να είναι υπό έλεγχο. Πού φθάσαμε, ημέρες Πολυτεχνείου με τους υπαλλήλους του Παπουτσή.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν μετά το θανατηφόρο επεισόδιο με τους νεαρούς αστυνομικούς της ομάδας Δίας ότι «είναι θέμα τιμής για την Αστυνομία να βρουν τους δράστες». Και απέδειξαν ότι δεν έλεγαν λόγια. Είναι φυσικά παράλογο να είναι θέμα τιμής μόνο όταν παθαίνει κάτι κάποιος αστυνομικός. Μήπως είναι θέμα τιμής και το να βρεθούν τα ζώα που έδωσαν τις σχετικές εντολές και αυτοί που χτυπούσαν με τέτοιο τρόπο χθες τους ανθρώπους;

Ένας δημοσιογράφος έλεγε χθες ότι ακολουθούσαν στην Πανεπιστημίου τις σταγόνες από το αίμα και έπεφταν επάνω σε τραυματίες. Κάποιες από αυτές τις σταγόνες τις μοιράζονται και οι υπόλοιποι στην Κυβέρνηση όσο και αν δεν τους αρέσει αυτό, όσο δεν αντιδρούν, όσο κρύβονται για να περάσει κι αυτή η ημέρα. Ας διαβάσουν τι μας είπαν το Σάββατο οι Άραβες διαδηλωτές (βλ «Ακούγοντας τους Άραβες), που ήταν εδώ στην Αθήνα. Όταν οι άνθρωποι απελπίστηκαν και αγανάκτησαν δεν τους σταματούσε τίποτα. Λοιπόν κ. Υπουργοί σκέπτεστε να αντιδράσετε; Πώς;

του Αλ.Γαλδαδα από το protagon.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s